Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

TV-kanavien viikonlopputaisto uusiksi: Saturday Night Livelle uusi mahdollisuus, kun Haluatko miljonääriksi päättyy

Janne Katajan, Jethro Rostedtin ja Aki Palsanmäen ohjelma on uusi ase tv:n katsojasodassa

Kulttuuri
 
MTV
Koomikko André Wickström on Saturday Night Liven tärkeimpiä näyttelijöitä.
Koomikko André Wickström on Saturday Night Liven tärkeimpiä näyttelijöitä. Kuva: MTV

Kilpailu viikonlopun tv-katsojista MTV:n, Nelosen ja Ylen välillä muuttuu merkittävästi lauantaina, kun Haluatko miljonääriksi? -tietovisailun jaksot loppuvat tältä erää.

Jaajo Linnonmaan vetämä visailu on kerännyt viime kuukausina isoja katsojalukuja ja noussut sellaiseen asemaan, että kilpailevat kanavat ovat sen alta vetäneet pois omia vetonaulojaan. Julkisuudessa on puhuttu jopa kanavasodasta, kun rahakkaista viikonlopun tunneista kamppailevat kanavat säätävät ohjelmistoaan.

Kilpailijakanava MTV:llä suosikkiohjelman poistumiseen suhtaudutaan kuitenkin viileästi. Kanavapäällikkö Jaana Pasonen MTV3:lta sanoo, ettei kilpailutilanteen muutos aiheuta Maikkarin ohjelmistossa mitään toimenpiteitä.

”Totta kai kilpailutilanne muuttuu, se muuttuu päivittäin. Mutta me teemme nyt kovaa vauhtia jo kesää ja syksyä”, kanavapäällikkö Pasonen sanoo.

MTV:llä lasketaan, että kilpailutilanne muuttuu ratkaisevasti vasta toukokuussa, kun jääkiekon MM-kisat alkavat.

Eikö teillä olisi paikka iskeä nyt, ja vaikka siirtää vaikka Saturday Night Liven esitysaikaa aikaisemmaksi?

”Esitysaikoihin ei ole enää tarkoitus koskea, muutoksia ei tule”, Pasonen sanoo.

Entä uskotko että MTV:n katsojaluvut ovat jatkossa aiempaa suurempia?

”Se nähdään tulevana viikonloppuna”, Pasonen sanoo.

Lauantaina Nelonen ryhtyy esittämään suositun miljonäärivisailun paikalla iltakahdeksalta uutta viihdeohjelmaa nimeltä Hyvät kaupat.

Siinä tv-kuuluisuudet Janne Kataja, Aki Palsanmäki ja Jethro Rostedt kilpailevat siitä, kuka tekee parhaat kaupat. Tavalliset suomalaiset myyvät ohjelmassa vetäjille mitä tahansa, tv-kanavan tiedotteen mukaan tavaraa astiastosta tauluihin.

Tunnettujen tv-julkkisten vetämältä viihdeohjelmalta Hyviltä kaupoilta odotetaan paljon, sillä se joutuu täyttämään suuret saappaat. Haluatko miljonääriksi? jatkuu syksyllä uusilla jaksoilla.

Jaajo Linnonmaan juontama tv-visailu Haluatko miljonääriksi on hallinnut lauantai-illan katsojakisaa suvereenisti alkuvuodesta.

Esimerkiksi viime viikolla Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla oli Finnpanelin mittaritutkimuksen mukaan parhaimmillaan 1,2 miljoonaa katsojaa. Ylen TV1:ssä esitettävä viihdeohjelmien veteraani Uutisvuoto veti samana iltana 800 000 katsojaa ruudun ääreen kun MTV:n keihäänkärki, yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuva Saturday Night Live jäi 600 000 katsojaan.

Keskikatsojamääriä katsoessa erot ovat vieläkin selvempiä: Haluatko miljonääriksi? -ohjelmalla luku oli vajaa miljoonaa, Uutisvuodolla vajaa 700 000 ja Saturday Night Livellä vajaa 400 000.

Haluatko miljonääriksi? menestyi startatessaan helmikuussa niin hyvin, että kilpailija MTV joutui siirtämään oman satsauksensa, huumoriohjelma Saturday Night Liven lähetyksiä myöhemmäksi.

MTV:n toinen lauantai-illan kevyttä viihdettä tarjoava ohjelma on Pop’n Roll, populaarimusiikkivisailu, jossa esiintyvät Jenni Pääskysaari, Mikko Kuustonen ja Jaakko Saariluoma. Sen suosio on ollut SNL:ää heikompi. Viime viikolla katsojia oli keskimäärin 225 000.

Kisa viikonvaihteen viihdeohjelmien katsojista on tv-kanaville hyvin tärkeä. Katsojien mukana liikkuvat mainostajien eurot, mitä enemmän silmäpareja, sitä enemmän voi pyytää mainoksesta hintaa.

Viime viikolla MTV kertoi aloittaneensa yt-neuvottelut, muuttavansa organisaatiota ja panostavansa jatkossa entistä enemmän juuri viikonlopun kotimaisten viihdeohjelmien tekoon. MTV:n katsojaosuus on pudonnut, ja yhtiö aikoo tuplata kotimaisen viihteen budjettinsa.

Aiemmin herruus viikonlopun prime-timessä oli tavan takaa juuri MTV:llä, joka esitti muun muassa sketsiohjelma Putousta. Sittemmin valtikka on siirtynyt kilpailija Neloselle, jonka ohjelmistosta esimerkiksi laulukilpailu The Voice of Finland sekä Teemu Selänteen vetämä Supertähdet on vetänyt viikonloppuilloissa miljoonayleisöjä.

Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat