Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paperi T teki soololevyllään irtioton yhtyeestään

Kulttuuri
 
Jenna Lehtonen
Paperi T
Paperi T Kuva: Jenna Lehtonen

Toinen Teosto-palkinnon saaja on rap-artisti Paperi T eli Henri Pulkkinen (s. 1986) levystään Malarian pelko. Paperi T tunnetaan yhtenä Ruger Hauer -rap-yhtyeen kolmesta jäsenestä. Malarian pelko on hänen ensimmäinen soololevynsä.

Miten nyt palkittu Malarian pelko -soololevysi suhtautuu Ruger Hauer -yhtyeen musiikkiin?

”Soololevyni oli selvästi irtiotto Ruger Hauerista. Tuli sellainen fiilis että olen kypsä tekemään oman levyn. Rapissa soololla on oma painoarvonsa ja sitä pitää pystyä kannattelemaan yksin. Tietenkään soololevyäkään ei voi tehdä yksin, eikä tätäkään levyä olisi tullut ilman kokemusta Ruger Hauerista ja Paavoharju-yhtyeestä, joiden levyjä olin tekemässä ennen tätä.”

Erosiko Malarian pelon tekeminen merkittävästi aiemmista projekteistasi?

”Ainakin oli suurempi jännitys kuin muissa projekteissa. Muistan pohtineeni, että kiinnostaako ketään. Mutta olin jo päättänyt, että seuraava asia mitä teen täytyy olla ahdistava, joten aloin tehdä tällaista henkilökohtaista erolevyä. Siinä tosiaankin liikuin pois mukavuusalueeltani, ja se oli tarpeellista lopputuloksen kannalta.”

Viittaat kappaleissasi paljon erilaisiin kulttuurihahmoihin ja teoksiin. Miten tämä uppoaa suomalaiselle rap-yleisölle?

”Kai se joillekin uppoaa, ja joillekin ei! Sen kautta ainakin minut on ollut helppo lokeroida: että se on se tyyppi joka on lukenut jonkin kirjan ja katsonut jonkin mustavalkoisen elokuvan. Ymmärrän kyllä, että se myös ärsyttää joitakin, mutta toisaalta se on se tapa, jolla monet sukupolveni ihmiset puhuvat. Siis että tuntuu samalta kuin siinä yhdessä kappaleessa sanotaan.”

Vaikuttaako merkittävän musiikkipalkinnon saaminen rap-artistin katu-uskottavuuteen?

”Mitenkähän sitä katu-uskottavuutta pitäisi ajatella? Muistan, että minulle itselleni oli iso juttu, kun Asa sai vuonna 2008 Teosto-palkinnon. Olin itse tosi nuori silloin, mutta tuntui hyvältä, että rapintekijä sai tunnustuksen ja se kannusti minuakin eteenpäin. Hyvä vain, jos minun nyt saamani palkinto auttaa muita samalla tavalla eteenpäin. Enkä itsekään ajattele tätä Teosto-palkintoa niin, että ollaanpa oltu hyviä, vaan se on kannustusta tulevia juttuja varten.”

Tunnetko toisen palkinnonsaajan Antti Auvisen tuotantoa ennestään?

”En ole aiemmin kuullut hänen musiikkiaan, mutta on hauska sattuma, että olen vähän aikaa sitten innostunut Auvisen libretistin Harry Salmenniemen runoudesta. Olen tehnyt uudenvuodenlupauksen, että tutustun paremmin klassiseen musiikkiin, eli kiinnostusta on.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat