Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi on maailman emojihulluin kansa – yli puolet lisää Instagram-kommenttiinsa emojin

Instagram tutki emojeita selvittääkseen, kuinka emojien käyttö muuttaa kieltä.

Kulttuuri
 
BAZ RATNER
Mies pyöräili taiteilija Menashe Kadishmanin emojiteoksen ohi Israelin Tel Avivissa maaliskuussa.
Mies pyöräili taiteilija Menashe Kadishmanin emojiteoksen ohi Israelin Tel Avivissa maaliskuussa. Kuva: BAZ RATNER

Suomalaiset käyttävät maailman ylivoimaisesti innokkaimmin emojeita, ainakin Instagram-kuvapalvelun tekemän selvityksen mukaan.

Emojit ovat kuvamerkkejä, joilla voi ilmaista tekstissä asioita kirjoitettujen sanojen sijasta hymiöiden tapaan.

Suomalaiset lisäävät vähintään yhden emojin jopa 63 prosenttiin Instagramiin kirjoittamissaan kommenteissa. Tällä Suomi päihittää toiseksi innokkaimmat emojien käyttäjät ranskalaiset mennen tullen, sillä vain joka toisessa ranskalaisen kirjoittamassa kommentissa on jokin emoji.

Emojit on kehitetty Japanissa, mutta emojien käyttäjinä japanilaiset ovat melko laiskoja ja käyttävät emojia vain 39 prosentissa kommenteistaan.

Kaikkein vähiten emojeita käyttävät selvityksen mukaan tansanialaiset, jotka lisäävät emojin vain 10 prosenttiin Instagram-kommenteistaan.

Emojien käytön yleisyys eri maissa selvisi sivutuotteena, kun Instagram alkoi tutkia, kuinka emojit muuttavat kielenkäyttöä.

”On harvinainen etuoikeus havainnoida uuden kielen syntymää”, kirjoittaa Instagramin tutkimusryhmän edustaja Thomas Dimson merkinnässään.

Emojeilla voi korvata tekstissä kirjoitettuja sanoja, mutta kuvasymbolit ovat usein epämääräisempiä kuin sanat. Silti joillekin emojeille oli syntynyt yllättävän täsmällisiä merkityksiä, jotka toistuivat säännönmukaisesti tietyn emojin yhteydessä.

Esimerkiksi tämä emoji esiintyi säännöllisesti seuraavien käsitteiden yhteydessä:

👯: #sistasista, #sistersforlife, #sistersister, #bestiesforlife, yearsoffriendship, #sisterfromanothermister, #morelikesisters, #bffl, #bestiesfortheresties, #bestfriendsforever

Instagram otti tekstiin liitettävät kuvasymbolit käyttöön vuonna 2011. Tuossa vaiheessa emojeja käytettiin vain noin 10 prosentissa kommenteista. Emojien tiheys on – Suomen johdolla – kohonnut tasaisesti.

Voikin kysyä, korvaavatko emojit kirjoitetut sanat joskus kokonaan.

Instagramin tutkimuksen mukaan emojit ovatkin jo syrjäyttäneet ainakin internetslangia. Internetin alkuhämäristä nauramista merkinneen LOL-kirjainlyhenteen käyttö on vähentynyt samaa tahtia kuin hymynaamaisen emojin käyttö on lisääntynyt.

Emojien etu on tietysti siinä, että kuvasymbolin pystyvät ymmärtämään periaatteessa kaikki maailman asukkaat äidinkielestä riippumatta.

Voi ehkä ajatella, että juuri suomen kaltaisten vähän puhuttujen kielten käyttäjillä on enemmän syytä käyttää emojeita, koska kieltä ymmärtää maailmalla harva.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat