Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsi heittäytyi hankalaksi, mitä teen? Voit nyt ladata HS Kirjaston viikon kirjan

Syrjään vetäytymisen sijaan on tullut enemmän rajattomuutta, aggressioita, väkivaltaisuutta ja kiusaamista.

Kulttuuri
 
Katarina Sällylä
Jari Sinkkonen jäi hiljan eläkkeelle, mutta työskentely jatkuu.
Jari Sinkkonen jäi hiljan eläkkeelle, mutta työskentely jatkuu. Kuva: Katarina Sällylä

Mitä teen, kun lapsi lapsi temppuilee? Onko vika minussa? Kuinka tästä selvitään? Ja miten ihmeessä minusta saattaa tuntua siltä kuin en rakastaisi kullannuppuani ollenkaan?

Tällaiseen tematiikkaan tarttuu lastenpsykiatrian erikoislääkärin Jari Sinkkosen ja lastenpsykiatrian kliinisen opettajan Laura Korhosen teos Pulassa lapsen kanssa (Duodecim, 2015).

Kysymykset ovat tuttuja kovin monille vanhemmille, mutta yksiselitteisiä vastauksia ei ole, koska lapset ovat erilaisia. Se, mikä toimii yhden lapsen kohdalla, ei toimi lainkaan toisen kohdalla, vaikka itse ongelma olisi sama.

Sinkkonen ei osaa sanoa, ovatko lasten käytöshäiriöt lisääntyneet, mutta ainakin ne ovat muuttuneet (HS 25.6. 2015). Syrjään vetäytymisen sijaan on tullut enemmän rajattomuutta, aggressioita, väkivaltaisuutta ja kiusaamista.

Pulassa lapsen kanssa auttaa tunnistamaan lapsiin ja vanhempiin liittyviä ilmiöitä ja antaa sanoja vaikeuksille. Kirja käsittelee lapsen kasvatuksen ongelmia eri näkökulmista vanhempien esittämien kysymysten pohjalta. Lisäksi se tarjoaa tietoa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä vaikeuksista sekä tavallisimmista lastenpsykiatrisista häiriöistä.

On osallistunut aktiivisesti lasten kasvatusta, kehitystä ja suojelua koskevaan keskusteluun. Hän on puhunut erityisesti poikien kohtaamista haasteista ja isän merkityksestä.

HS Kirjasto on Helsingin Sanomien iPad- ja Android-tablettisovelluksista löytyvä yli kolmensadan sähkökirjan kokoelma.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat