Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaikka Suomi mainittiin, suomalaisyleisö ei kiinnostunut Michael Mooren uudesta dokumentista

Kulttuuri
 
Finnkino
Michael Mooren uuden elokuvan nimi on Where to Invade Next.
Michael Mooren uuden elokuvan nimi on Where to Invade Next. Kuva: Finnkino

Yhdysvaltalaisen Michael Mooren tuore dokumenttielokuva ei kiinnostanut viikonloppuna suomalaisia, vaikka Suomi on elokuvassa keskeisessä osassa. Where to Invade Next veti elokuvateattereihin vain noin 1 100 lipun ostajaa, mikä jätti sen top-tilastossa 16. tilalle. Dokumenttielokuvat kiinnostavat yleensä fiktioita heikommin, mutta dokumentillekin yleisömäärä on vaatimaton.

Elokuvassaan Moore esittelee laajasti suomalaista koulutusta ja haastattelee muun muassa Suomen opetus- ja kulttuuriministerinä toiminutta Krista Kiurua (sd).

Helsingin Sanomien haastattelussa viime perjantaina Moore varoitti Suomea koulutukseen liittyvistä valtiontalouden leikkauksista.

”On tyhmää tuhota systeemi, joka on kaikilla mittareilla mitattuna kadehdittava menestystarina ja tuottaa loistavia tuloksia. Pankaa poliitikot järjestykseen”, Moore kertoi Helsingin Sanomissa.

Vielä Mooreakin heikommin yleisöä kiinnosti samaan aikaan ensi-iltaan tullut kotimainen ensi-ilta, 2 yötä aamuun. Se veti viikonloppuna elokuvateattereihin vain vajaa tuhat kiinnostunutta.

Viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa oli ensi-iltaan tullut uusintaversio Viidakkokirjasta. Se oli lipunmyyntitilaston ylivoimainen voittaja yli 20 000 myydyllä lipulla.

Vuoden katsotuin elokuva tähän mennessä on ollut kotimainen lastenelokuva Risto Räppääjä ja yöhaukka. Sen on käynyt katsomassa 330 000 katsojaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat