Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalainen tekee maailman pisintä elokuvaa – jo pelkän trailerin katsomiseen menee koko työpäivä

Ruotsalaistaiteilija valmistelee elokuvaa, joka kestäisi 30 päivää.

Kulttuuri
 
Anders Weberg
Ambiancé on ruotsalainen kokeellinen elokuva, jonka traileri kestää yli seitsemän tuntia.
Ambiancé on ruotsalainen kokeellinen elokuva, jonka traileri kestää yli seitsemän tuntia. Kuva: Anders Weberg

Aikaansa voi kuluttaa monella tavalla. Yksi tapa on katsoa tekeillä olevan ruotsalaiselokuvan traileri. Se kestää seitsemän ja puoli tuntia.

Luit oikein.

Yleensä elokuvista markkinointitarkoitukseen tehdyt trailerit kestävät minuutista kahteen. Mutta pitkän trailerin ymmärtää, jos elokuvalla itselläänkin on mittaa. Ja elokuva, jota yli seitsentuntinen traileri mainostaa, kestää 720 tuntia eli siis 30 vuorokautta.

Mistä on siis kysymys? Yhden miehen taidehankkeesta.

Elokuva on nimeltään Ambiancé. Itse elokuvan pitäisi valmistua vuonna 2020 uudenvuodenaattona. Tai pitäisikö sanoa: silloin sen esittäminen voi alkaa.

Elokuvahankkeen takana on ruotsalainen, vuonna 1968 valmistunut kuvataiteilija Anders Weberg. Kyseessä on kokeellinen elokuva, joissa perinteinen tarinallisuus tai filmitähdet eivät ole koskaan merkinneet juuri mitään.

Elokuvan traileri on kuvattu yhdellä otolla, siis ilman leikkauksia, merenrannalla Etelä-Ruotsissa. Kameran edessä performanssitaiteilijat Niclas Hallberg ja Stina Pehrsdotter esittävät kohtauksia, jotka ovat saaneet inspiraationsa Ingmar Bergmanin Seitsemännestä sinetistä ja elokuvan kuulusta sakkikohtauksesta.

Weberg haluaa elokuvallaan tutkia muistoja ja erityisesti elokuvantekoon liittyviä muistojaan. Hän rahoittaa elokuvaansa myymällä sen valmistukseen ja suunnitteluun käytetyistä filmeistä tehtyjä tauluja.

Kun elokuva on valmis, hän lupaa tuhota koko elokuvan. ”Jäljelle jäävät vain muistot”, Weberg kirjoittaa nettisivullaan thelongestfilm.com.

Taiteilija on pitänyt meteliä erikoisesta hankkeestaan jo aiemminkin. Elokuvasta on jo aiemmin julkaistu yksi pätkä markkinointitarkoituksiin, kun vuonna 2014 julkaistiin 72-minuuttinen niin sanottu teaser.

Ambiancé-elokuvan tuore traileri julkistettiin maaliskuussa. Seuraava traileri aiotaan julkaista kahden vuoden kuluttua.

Jos kolmenkymmenpäiväiseksi aiottu Ambiancé joskus valmistuu, siitä voi tulla maailman pisin elokuva. Monissa taideprojekteissa on aiemmin valmistettu elokuvia, jotka ovat kestäneet useita satoja tunteja. Perinteisen elokuvan puolella pisimpiin teoksiin on usein laskettu unkarilaisen Béla Tarrin Sátántangó, joka kestää vain yli seitsemän tuntia.

Seitsentuntisen trailerin voit katsoa alta:

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat