Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oikeus päätti Italiassa: Anoreksiasta julkisesti kertonut ballerina otettava takaisin töihin

Kulttuuri
 
Tea Karvinen
La Scala -teatteri Milanossa on maailmankuulu oopperatalo.
La Scala -teatteri Milanossa on maailmankuulu oopperatalo. Kuva: Tea Karvinen

Anoreksiaväitteiden takia potkut saanut ballerina Mariafrancesca Garritano pitää ottaa takaisin töihin Milanon kuuluisaan La Scalaan. Näin päätti Italian korkein oikeusistuin. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Garritano sai potkut vuonna 2012 kerrottuaan La Scalan balettikoulun olevan vastuussa useiden nuorten balettitanssijoidensa syömishäiriöstä.

37-vuotias Garritano, joka tunnetaan taiteilijanimellä Mary Garret, sanoo olevansa valmis palaamaan estradille.

Tosin hänen paluunsa La Scalan lavalle vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä kuuluisa balettitalo ei ole antanut yhtään lausuntoa korkeimman oikeuden päätöksen tultua julki viime perjantaina.

”En tee muuta kuin odotan vain soittoa La Scalasta”, Garritano sanoi Il Giorno -lehdelle.

La Scala -teatteri ei ole ollut tähtitanssijaansa missään yhteydessä edes vuoden 2014 jälkeen, jolloin oikeus totesi ensimmäisen kerran irtisanomisen olleen epäreilu.

”Jo silloin odotin, että minut olisi otettu takaisin kahden vuoden tauon jälkeen. Nyt odotan samaa.”

Garritano kertoo, että hän ei missään vaiheessa ole lopettanut harjoittelemista. Hän on pitänyt huolen siitä, että on parhaassa kunnossa, kun paluu lavalle jälleen koittaa.

Garritano sai potkut sen jälkeen, kun hän joulukuussa 2011 puhui Observerin haastattelussa hyvin avoimesti Italian parhaiden balettitanssijoiden syömishäiriöistä. Aiheesta on balettimaailmassa perinteisesti vaiettu.

Garritano kertoi tuolloin, että yksi viidestä hänen tuntemistaan ballerinoista on anorektikko, ja siitä syystä moni heistä ei voi koskaan saada lapsia.

”Kun teini-ikäisenä harjoittelin, opettajat nimittivät minua kaikkien muiden edessä ’mozzarellaksi’ ja ’kiinalaiseksi mykyksi’. Vähensin syömistäni niin paljon, että kuukautiseni lakkasivat puoleksitoista vuodeksi, kun olin 16 ja 17 vuotta, ja painoni putosi 43 kiloon”, Garritano kertoi tuolloin.

Hän myös kertoi, että 70 prosenttia tanssijoista, jotka olivat hänen kanssaan La Scalan tanssikoulussa, söivät niin vähän, että kuukautiset lakkasivat. Erittäin niukalla syömisellä oli yhteys myös Garritanon omiin vatsakipuihin ja jatkuviin luunmurtumiin.

”Tiedostan, että tämä voi johtaa potkuihini, mutta rakastan La Scalaa, välitän siitä, ja siksi toivon todella, että tämä asia voisi muuttua”, Garritano sanoi vuonna 2011.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat