Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sormettoman venäläis­nuorukaisen unelma toteutui: pianoharrastus johti esiintymiseen miljoonayleisön edessä

Vasta pari vuotta pianonsoittoa harrastanut Aleksei Romanov, 16, on jo ehtinyt voittaa musiikkikilpailuja.

Kulttuuri
 
Youtube
Aleksei Romanov soittamassa eteläkorealaisen Yiruman säveltämää kappaletta River Flows in You.
Aleksei Romanov soittamassa eteläkorealaisen Yiruman säveltämää kappaletta River Flows in You. Kuva: Youtube

Monelle 16-vuotiaalle olisi huikea saavutus päästä soittamaan pianoa arvostetun kamariorkesterin kanssa ja esiintymään televisiossa. Venäläisen pianonsoittajan Aleksei Romanovin tapauksessa saavutus on vielä ihmeellisempi: hänellä ei ole lainkaan sormia.

Zelenodolskin kylästä Tatarstanin tasavallasta kotoisin oleva Romanov on ollut kehityshäiriön vuoksi sormeton koko elämänsä, kertoo venäläinen uutispalvelu Russia beyond the Headlines. Hän aloitti pianonsoiton harjoittelun kaksi vuotta sitten kuultuaan muun muassa Mozartin ja Vivaldin teoksia.

Romanov on käynyt koulua Tatarstanin pääkaupungissa Kazanissa kehityshäiriöisten lasten sisäoppilaitoksessa. Siellä musiikinopettaja alkoi perehdyttää häntä pianonsoiton saloihin muun muassa Titanic-elokuvan tunnussävelmän avulla.

Myös ystävät ovat olleet tukena: ”Minua on auttanut etenkin kaksi naispuolista ystävääni. He opettivat minulle musiikin perusteet ja näyttivät, miten nuotteja luetaan”, Romanov kertoo.

Kun kasvatusvanhemmat huomasivat Romanovin musikaalisuuden, he ostivat hänelle syntetisaattorin. Pian Romanov alkoi osallistua musiikkikilpailuihin ja ylsi niissä voittoihin.

Helmikuussa Romanoville tarjoutui tilaisuus esiintyä kamariorkesteri La Primaveran kanssa, mikä poiki hänelle pääsyn musiikkikouluun.

Lisäksi orkesterinjohtaja kutsui Romanovin televisio-ohjelmaan, jossa tämä esitti eteläkorealaisen säveltäjän Yiruman kappaleen River Flows in You.

Romanov kertoo tärisseensä jännityksestä.

”En edes muista tapahtumia kunnolla”, hän sanoo. ”Sitten tajusin pärjääväni – aivan kuin melodia olisi alkanut soljua itsestään. Se rauhoitti.”

Romanov on saanut Venäjällä lyhyessä ajassa runsaasti ihailijoita. Russia beyond the Headlinesin mukaan häntä pidetään inspiraationa sekä muille nuorille musiikinharrastajille että menestyksestä haaveileville ylipäänsä.

Nuorukainen suhtautuu saamaansa myönteiseen julkisuuteen nöyrästi.

”Joskus tuntuu siltä, että minulle antaa voimaa jokin loputon näkymätön lähde.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat