Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Santtu-Matias Rouvali esitteli Tampere Filharmonian kauden epämuodollisesti: ”Entistäki parempia meininkejä”

Kausi alkaa Ratinan stadionilla yhteiskonsertilla Eppu Normaalin kanssa.

Kulttuuri
 
Reijo Hietanen
Santtu-Matias Rouvali on tiedotteessa tarkoituksellisen epämuodollinen: ”Tampere Filharmonia kiittää sitä yleisömassaa, joka on ollu tuolla saleissa.”
Santtu-Matias Rouvali on tiedotteessa tarkoituksellisen epämuodollinen: ”Tampere Filharmonia kiittää sitä yleisömassaa, joka on ollu tuolla saleissa.” Kuva: Reijo Hietanen

Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali (s. 1985) on esitellyt Suomen sinfoniaorkestereista ensi kauden ohjelmistoa toistaiseksi vapaamuotoisimmin. Rouvali lupaa orkesterin lähettämässä tiedotteessa ”entistäki parempia meininkejä” koska hän on ”valkannut mukaan” omia suosikkeja ”ja sellasia kestosuosikkeja”.

Rouvalin karisma ja taito on purrut hyvin niin Tampereella kuin esimerkiksi Lontoossa, jossa hän sai äskettäin erinomaisia arvosteluja. Hän johtaa ensi syksynä yhdeksän ja keväällä 2017 kuusi konserttia Tampereella.

Orkesterin kausi alkaa uuden konserttimestarin Pekko Pulakan kanssa elokuussa Ratinan stadionilla Eppu Normaalin 40-vuotisjuhlakonsertissa. Normaalimpaa ohjelmistoa on esimerkiksi Paavo Korpijaakolta tilatun teoksen kantaesitys.

Rouvali johtaa yhdeksän konserttia syksyllä ja kuusi keväällä. Kapellimestarivieraita riittää arvostetusta vanhan polven maestrosta Eliahu Inbalista 20-vuotiaaseen Klaus Mäkelään. Solistivieraita ovat esimerkiksi viulisti Baiba Skride ja sopraano Tuuli Takala.

Koko Tampere Filharmonian ohjelmisto ja Rouvalin uusi haastatteluvideo löytyvät tästä linkistä. Rouvalin johtamisnäytteen viime vuodelta voit nähdä tältä videolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat