Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Taisteluni-sarjan osia on kuvattu

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Ensimmäinen kirja

Oscar Rossi, HS 29.9.2011:

”Polttopisteeseen Knausgårdin on nostattanut Norjassa ja Ruotsissa välillä kuumanakin käynyt keskustelu siitä, onko lähimmäisten heikkouksista puhuminen soveliasta. Varsinkin Ruotsissa, jossa kirjailija nykyään asuu, hänen suorapuheisuutensa on herättänyt keskustelua.”

”Mitä pidemmälle kirjasarjaa lukee, sitä suoremmaksi proosa muuttuu. Kerronta muuttuu kaunokirjallisesti tavallaan tylsemmäksi, mutta samalla arjen rujous saa miltei hypnoottisia piirteitä.”

Toinen kirja

Kyösti Niemelä, HS 21.10.2012:

”Kirjailija muuttaa Norjasta Tukholmaan, rakastuu ja perustaa perheen. Kirjassa on eläviä, muistettavia kuvauksia rakastumisesta, synnytyksestä ja riidoista puolison kanssa. Välillä Knausgård analysoi terävästi itseään, kohtaamiaan ihmisiä, taidetta sekä elämää ylipäänsä.”

”Erityisen kauniisti kuvattu aihe on miehinen painiskelu riittämättömyyden ja häpeän tunteiden kanssa.”

Kolmas kirja

Ilmestyi syksyllä 2013. 1970-luvulta alkava kasvukertomus rakkauskipuineen ja kipeä isäsuhde sävyttyvät entisestään.

Neljäs kirja

Janna Kantola, HS 31.8.2014:

”Kaltaisuus isän ja pojan välillä ei jää huomaamatta. Kumpaakin riivaa vapaudenkaipuu, johon alkoholi auttaa.”

”Knausgårdin kirjoittaminen on muistamista, ja muistettu elämä paikoin pimeä seinä. Knausgårdin mukaan kaikki kokemukset elävät meissä, ja jokin pieni asia voi sysätä jonkin muiston liikkeelle.”

Viides kirja

Taina Latvala, HS 30.5.2015:

”Parikymppinen Karl Ove opiskelee kirjoittajakoulussa Bergenissä, rakastuu ja pettyy, kompuroi ja kirjoittaa, tukeutuu isoveljeensä Yngveen. Välillä hän haahuilee ulkopuolisena, välillä juhlii ihmisten joukossa. Ja on silti koko ajan yksin.”

”Kuvaa elämään kuuluvaa haikeutta, ohimeneviä onnen hetkiä, aikoja, jotka eivät koskaan palaa. Isän kuolema on varjo, jota ei voi paeta viidennessäkään kirjassa. Eikä sen aiheuttamaa liikutusta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat