Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Tältä kuulostaa, kun kyyhkyset itkevät” – USA:ssa surtiin legendan kuolemaa

Presidentti Obaman mukaan maailma menetti luovan ikonin

Kulttuuri
 
Muusikko Prince kuoli kotonaan 57-vuotiaana
Muusikko Prince kuoli kotonaan 57-vuotiaana
Torstaina kerrottiin, että Princen kartanosta Minnesotasta oli löydetty tajuton henkilö, joka myöhemmin todettiin kuolleeksi. Amerikkalaisviestimet vahvistivat myöhemmin, että kuollut on Prince. Kuva: Reuters

Washington

Yhdysvalloissa surtiin torstaina poplegenda Princen varhaista kuolemaa.

”Tänään maailma menetti luovan ikonin. Michelle ja minä yhdymme miljoonien fanien suruun Princen äkillisen kuoleman johdosta”, kirjoitti presidentti Barack Obama Valkoisen talon lähettämässä tiedotteessa.

Obaman mukaan harva taiteilija on vaikuttanut popmusiikkiin niin paljon tai koskettanut niin monia kuin Prince.

”Vahva henki voittaa säännöt, sanoi Prince. Eikä kellään ollut yhtä vahvaa, rohkeaa tai luovaa henkeä kuin Princella. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat hänen perheensä, bändinsä ja kaikkien hänen rakkaittensa kanssa.”

”Tältä kuulostaa, kun kyyhkyset itkevät. Lepää rauhassa Prince”, twiittasi näyttelijä Whoopi Goldberg viitaten Princen kappaleeseen.

The New York Times -lehti kutsui Princea pikkutarkaksi popin mestariksi, leiskuvaksi ja tuottoisaksi lauluntekijäksi ja esiintyjäksi, jonka musiikki yhdisti ja uudisti funkia, rokkia ja R&B:tä.

”Hänen vuonna 1984 ilmestynyttä elokuvaansa Purple Rain pidetään yhtenä parhaimpana ja vaikutusvaltaisimpana musiikkielokuvana koskaan”, lehti kirjoitti nekrologissaan.

The Entertainment Weekly -lehden mukaan Prince oli luovuudessaan ja tuotteliaisuudessaan näennäisesti väsymätön. Lehti kutsui häntä myös provokatiiviseksi ja ristiriitaiseksi taiteilijaksi, joka suosi eroottisia lyriikoita ja pröystäilevää tyyliä.

The Rolling Stone -lehden mukaan Princesta tuli liki 40 vuoden uransa aikana taiteellisuuden ja yksilöllisyyden ikoni.

”Harva taiteilija määritteli ja uudelleenmääritteli popin, rokin, R&B:n, funkin, soulin ja lähes joka musiikin lajin niin mielikuvituksellisesti kuin Prince”, lehti luonnehti.

The Rolling Stone muistutti myös, että Prince protestoi levytyssopimusta ja musiikkiteollisuutta vastaan nimeämällä itsensä uudelleen symboliksi, jota oli mahdoton lausua. Hän jakoi albumejaan konserttiyleisölle aikana, jolloin muut eivät vielä tehneet niin.

The Billboard -lehden mukaan Prince oli kuuluisa sekä tuotteliaisuudestaan että perfektionismistaan. Hän julkaisi tasaisena virtana studiokokeilujen tuloksena syntynyttä musiikkia, jota fanit keräilivät.

”Samaan aikaan hän ylitti esiintyjänä rajoja ja venytti usein konserttejaan yli kolmen tunnin esitelläkseen hämmästyttäviä kitarataitojaan, joita ei arvostettu tarpeeksi, koska ne jäivät hänen ikonisen lauluäänensä ja lauluntekijätaitojensa varjoon”, The Billboard kirjoitti.

Mike Blake / Reuters
Prince esiintyi Super Bowlissa Miamissa vuonna 2007.
Prince esiintyi Super Bowlissa Miamissa vuonna 2007.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat