Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brittilehti Guardian näki viimeinkin Mielensäpahoittajan: särmää puuttuu, mutta näyttelijät mainioita, arvostelija toteaa

”He ovat erityisen hauskoja alkupuolella, jolloin heidän keskinäinen kyllästymisensä alkaa saamaan isompia mittoja”, Guardianin kriitikko kirjoittaa.

Kulttuuri
 
Solar Films
Antti Litja näyttelee Mielensäpahoittajan nimiroolissa. Maailmalla Dome Karukosken ohjaaman elokuvan nimi on The Grump.
Antti Litja näyttelee Mielensäpahoittajan nimiroolissa. Maailmalla Dome Karukosken ohjaaman elokuvan nimi on The Grump. Kuva: Solar Films

Dome Karukosken elokuva Mielensäpahoittaja valmistui kaksi vuotta sitten ja pääosaa esittävä Antti Litja ehdittiin palkita Jussillakin jo vuosi sitten.

Elokuva kuitenkin elää omaa elämäänsä – ja nyt suomalainen draamakomedia on ehtinyt näytöksiin Britanniassa. Ja myös arvosteluita ilmestyy.

Sanomalehti Guardianin elokuva-arvostelija Leslie Felperin antaa arviossaan suomalaiselokuvalle kolme tähteä. Erityisesti hän kiittää elokuvan päärooleissa näytteleviä Antti Litjaa ja Mari Perankoskea.

”He ovat erityisen hauskoja alkupuolella, jolloin heidän keskinäinen kyllästymisensä alkaa saamaan isompia mittoja”, Guardianin kriitikko toteaa.

Brittiarvostelija vertaa tekstissään Tuomas Kyrön luomaa känisevää roolihahmoa Alf Garnettiin, joka esiintyi brittiläisessä tv-sarjassa Till Death Us Do Part. Arvostelijan mukaan hahmoissa on samaa modernin elämänmenon kummeksuntaa.

Arvostelijan mukaan suomalaiselokuvan perusasetelma on kuitenkin yliviritetty, jolloin lähinnä kiinnostavaa on nähdä, miten ikäviksi ohjaaja-käsikirjoittaja Karukoski uskaltaa hahmonsa viedä ennen pehmeää loppua. Guardian unohtaa, että elokuva perustuu Kyrön kirjaan, ja että kirjailija oli mukana myös käsikirjoitusta laatimassa.

”Elokuvan satiirista saattaa monien mielestä puuttua särmää”, Felperin kirjoittaa.

”Ja draamapuolikin on holtitonta, ainakin jos ei ole todella kiinnostunut suomalaisesta elokuvasta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat