Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Shakespeare on miljardibrändi

Kulttuuri
 

Lontoo

Stratford-upon-Avonissa syntynyt ja kuollut englantilaisen näytelmäkirjailija William Shakespeare (1564–1616) on yhä maailman kuuluisin näytelmäkirjailija. Hänen näytelmänsä ovat ohjelmistossa koko ajan ainakin jossain päin maailmaa. Suosituin ja tunnetuin niistä on Hamlet. On arvioitu, että puolet maailman koululapsista oppivat ainakin jotain Shakespearesta.

Lontoon kirjamessujen johtajan Jacks Thomasin mukaan Shakespearen salaisuus on siinä, että hyvä tarina ei vanhene: ”Yleispätevät henkilöhahmot ja juonet ovat kestäneet aikaa.”

Shakespeare oli rikas ja menestynyt mies jo elinaikanaan. Hän osasi tehdä rahaa kirjoittamisella ja muillakin liiketoimilla. Thomasin mielestä Shakespearelle on vaikea pärjätä 400 vuoden jälkeenkään.

”Hänen brändinsä arvoksi on arvioitu miljardi puntaa eli noin 1,3 miljardia euroa”, Thomas toteaa.

Viime viikolla pidetyillä kirjamessuilla Shakespeare näkyi monella tavoin. Näyttelijät lausuivat bardin sonetteja muun muassa arabiaksi, kiinaksi, hindiksi, puolaksi ja espanjaksi. Brittiläiset nykykirjailijat ovat myös kirjoittaneet tulkintojaan Shakespearen kuuluisimmista näytelmistä.

William Shakespeare kirjoitti nelisenkymmentä näytelmää, sonetteja ja muita runoja. Hän rikastutti englannin kieltä noin kahdella tuhannella uudella sanalla ja sanonnalla, joista monet ovat käytössä yhä vieläkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat