Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiskuvaajalle taas tunnustus Yhdysvalloista, iso elokuvalehti nosti ”seuraa heitä” -listalle

Kulttuuri
 
Pete Aarre-Ahtio
Suomalaiskuvaaja Peter Flinckenberg tekee nyt uraa Yhdysvalloissa. Kuvassa hän poseeraa voitettuaan Jussin Betoniyö-elokuvan kuvauksesta 2015.
Suomalaiskuvaaja Peter Flinckenberg tekee nyt uraa Yhdysvalloissa. Kuvassa hän poseeraa voitettuaan Jussin Betoniyö-elokuvan kuvauksesta 2015. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Suomalainen elokuvaaja Peter Flinckenberg on saanut Yhdysvalloissa hyvää huomiota. Elokuvabisnestä seuraava Variety-lehti nostaa suomalaisen kymmenen kiinnostavimman kuvaajan joukkoon tuoreessa listauksessaan.

Variety julkaisi listauksen torstaina.

Flinckenberg on kuvannut useita elokuvia, muun muassa pitkän elokuvan Betoniyö, lyhytelokuvan Pitääkö mun kaikki hoitaa? sekä dokumenttielokuvan Pixadores, joka kertoi brasilialaisista katutaiteilijoista. Hänen kuvaamiaan elokuvia ovat lisäksi muun muassa Sooloilua, Nousukausi sekä Hella W.

Vuosi sitten Flinckenberg voitti Yhdysvalloissa elokuvaajien Spotlight-palkinnon. Tunnustusta pidettiin merkittävänä, sillä sen jakoi Yhdysvaltain elokuvaajien seura eli The American Society of Cinematographers.

Flinckenberg on työskennellyt viime aikoina Yhdysvalloissa.

Siellä hän on kuvannut muun muassa elokuvan Woodshock, jossa pääosaa näyttelee Kristen Dunst. Elokuvan ovat ohjanneet muodin puolella aiemmin työskennelleet Kate ja Laura Mulleavy.

Varietyn mukaan Flinckenberg on kiinnitetty kuvaajaksi Yhdysvalloissa myös jo toiseen elokuvaan, hankkeeseen nimeltä The Sound of Metal.

Siinä näyttelevät Dakota Johnson ja Matthias Schoenaerts. Ohjaajana on Darius Marder, joka on aiemmin toiminut käsikirjoittajana muun muassa elokuvassa The Place Beyond the Pines.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat