Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tavastian kokin maa-artisokkakeitto hurmasi Princen Helsingissä

Prince esiintyi Suomessa heinäkuussa 2011 ja seuraavana päivänä hän perui esiintymisensä Norjassa

Kulttuuri
 
Juha Metso
Prince esiintyi Suomessa yhden kerran, heinäkuussa 2011.
Prince esiintyi Suomessa yhden kerran, heinäkuussa 2011. Kuva: Juha Metso

Torstaina kuollutta poplaulaja Princeä odotettiin Suomeen monta vuotta. Kun vierailu sitten toteutui vuonna 2011, siihen liittyi myös odottamatonta dramatiikkaa. Yksi yllätyksistä oli vihanneskeitto, jota Princelle tarjoiltiin Helsingissä.

Prince esiintyi Helsingissä Hartwall Areenassa heinäkuussa 2011. Konserttia järjestänyt Juha Kyyrö sanoo, että kuulu muusikko teki häneen hyvän vaikutuksen.

”Minulla ei ole hänen vierailustaan muuta kuin positiivista kerrottavaa”, Kyyrö kertoo Helsingin Sanomille.

”Päinvastoin mitä mediasta oli saattanut lukea, Prince oli tapauksena hymyilevä. Hän esimerkiksi pyöräili hymyssä suin Areenan tiloissa”, Kyyrö kertoo.

”Erityisesti jäi mieleen, miten hän tykästyi Tavastian kokin tekemään maa-artisokkakeittoon. Hän otti sitä mukaansa soundcheckiin. Hänen oma henkilökuntansakin oli ihmeissään siitä, miten keitto Princelle maistui”, Kyyrö sanoo.

Princelle maistuneen keiton oli valmistanut kokki Christopher Dare, joka tuolloin työskenteli Tavastian ravintolassa. Tavastia taas vastasi Princen Suomen keikan muonittamisesta. Nykyään Dare työskentelee toisessa helsinkiläisravintolassa, Soupissa.

Tavastian ravintolatoimen johtaja Nina Hartikainen kertoo, että maa-artisokkakeitto oli osa poplaulajan toivomaa ruokien ja juomien kokonaisuutta. ”Keitto valmistettiin hänelle Areenassa. Yleensä tähdet eivät syö näitä ruokia, tällä kertaa söi. Sitä pakattiin hänelle jopa mukaan”, Hartikainen kertoo.

Hartikaisen mukaan Princen raiderissa toivottiin keikkapaikalle muun muassa runsaasti alkoholittomia juomia, mehuja, kahvia ja erilaisia teelaatuja. Kokonaisuutena raiderissa korostuivat terveelliset asiat, Hartikainen kertoo.

”Raiderissa puhuttiin myös arvoista, kierrätyksestä ja ekologisuudesta ruokatalouden suhteen. Erityisvaatimus oli se, että ylijäävät ruoat ja juomat piti luovuttaa kodittomille ja vähävaraisille. Niin myös tehtiin”, ravintolapäällikkö Hartikainen sanoo.

Konserttijärjestäjä Kyyrö sanoo, että myös itse konsertti onnistui mainiosti. ”En Princeen nyt mitenkään tutustunut, mutta hän vaikutti oikein miellyttävältä ja sympaattiselta –päinvastoin mitä hänestä on kirjoitettu.”

Prince liikkui vuonna 2011 Euroopan-kiertueellaan yksityiskoneella. Sillä hän lensi myös Suomeen. Suomea edeltänyt konsertti oli ollut Italiassa. Princen mukana matkusti monikymmenpäinen henkilökunta, kuten tapana hänen tasoisillaan esiintyjillä on.

Suomessa ja Helsingissä Prince esiintyi heinäkuun 21. päivänä. Päivä oli torstai, ja konserttipaikkana Hartwall Areena. Seuraavana päivänä eli perjantaina maailma järkyttyi joukkomurhasta Norjassa, kun äärioikeistolainen Anders Behring Breivik terrorisoi ensin Oslon keskustassa ja surmasi sitten nuoria Utøyan saarella.

Joukkomurha kosketti myös Princeä. Hän perui konserttinsa Norjassa, jotka piti järjestää samana viikonloppuna. Esiintymisten sijasta hän jäi asumaan Suomeen ja hotelli Kämpiin, jonka sviitissä hän oli majoittunut.

”En muista ihan tarkkaan miten kauan hän oli täällä, mutta viikonlopuksi hän tänne jäi”, Kyyrö kertoo.

Yllättävien käänteiden jälkeen Prince jatkoi matkaansa Suomesta Hollantiin. Seuraava konsertti Helsingin jälkeen järjestettiin 24. päivä heinäkuuta Hollannin pääkaupungin Amsterdamin Melkwegissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat