Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko kumppanisi suuri rakastaja, herkkä romantikko vai ihan luolamies? Testaa, ketä kirjallisuushahmoa rakkaimpasi muistuttaa

Kulttuuri
 
Marja-leena Hukkanen
Kari Hotakaisen romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Juoksuhaudantie kaipaukseensa tukehtuvaa Matti Virtasta esitti Eero Aho.
Kari Hotakaisen romaaniin pohjautuvassa elokuvassa Juoksuhaudantie kaipaukseensa tukehtuvaa Matti Virtasta esitti Eero Aho. Kuva: Marja-leena Hukkanen

Hyvää Kirjan ja ruusun päivää!

Tämä viikonloppu on jälleen kirjallisuuden juhlaa suuressa osassa maailmaa. Näin myös Suomessa, jossa päivä näkyy katukuvassa erilaisina tapahtumina.

Syy ajankohtaan on historiallinen. 23. huhtikuuta vuonna 1616 kuoli kaksi maailmankirjallisuuden suurta nimeä, Miguel de Cervantes ja William Shakespeare.

Unescon juhlapäivä se on ollut vuodesta 1995.

"Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina", järjestön julistus kuului.

Juhlapäivän ajatus on, että miehet antavat naisille ruusuja ja naiset miehille kirjoja. Näin siitä on muodostunut maailman kirjapäivän lisäksi myös epävirallisempi romantiikan juhlapäivä.

Seuraavassa testissä pääset kokeilemaan, ketä kirjallisuutemme suurta mieshahmoa kumppanisi muistuttaa. Onko hän romantikko vai ihan Impivaarasta repäisty?

Testissä on parikymmentä mieshahmoa sellaisista romaaneista kuin Puhdistus, Kätilö, Juoksuhaudantie, Mielensäpahoittaja, Tuntematon sotilas, Seitsemän veljestä ja tietenkin Kalevala.

Tehkää niin hyvin!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat