Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Odottavatko sadat uudet kappaleet julkaisua? Prince keräsi musiikkiaan salaperäiseen ”Holviin”

Osa Princen sisäpiiristä uskoo vain vajaan kolmanneksen tähden kappaleista päätyneen julkaistaviksi.

Kulttuuri
 
Chris Pizzello / Reuters
Princen arvioidaan keränneen ”Holviksi” nimettyyn äänitevarastoon jopa yli 2000 valmista tai osittain valmista kappaletta.
Princen arvioidaan keränneen ”Holviksi” nimettyyn äänitevarastoon jopa yli 2000 valmista tai osittain valmista kappaletta. Kuva: Chris Pizzello / Reuters

Torstaina yllättäen kuollut muusikko ja lauluntekijä Prince Rogers Nelson julkaisi vuosikymmeniä kestäneellä urallaan noin 40 albumia.

Tiukasti yksityisyydestään kiinni pitänyt Prince teki musiikkia lähes tauotta, eivätkä läheskään kaikki äänitykset nähneet tähden eläessä päivänvaloa. Useat lähteet ovatkin kertoneet Princen tallentaneen Paisley Parkin äänitysstudioilleen satoja ennen julkaisemattomia kappaleita.

Forbes-lehden mukaan tähden kanssa yhteistyössä olleet henkilöt kuvailevat ”Holviksi” nimetyn äänitevaraston sisältävän jopa yli 2 000 valmista tai osittain valmista kappaletta. Forbesin tietojen mukaan osa Princen sisäpiiristä uskoo vain vajaan kolmanneksen kappaleista päätyneen julkaistaviksi.

CRAIG LASSIG / Reuters
Poptähti löydettiin kuolleena Paisley Parkista torstaina.
Poptähti löydettiin kuolleena Paisley Parkista torstaina.

”Se on ihan oikea pankkiholvi, joka sijaitsee Paisley Parkin kellarissa”, kuvaili Princen kanssa 1980-luvulla työskennellyt Susan Rogers The Guardian -lehdelle viime vuonna.

Rogersin mukaan hän oli itse perustamassa ”Holvia”, ja tila oli jo täynnä äänitteitä, kun hän lopetti työnsä vuonna 1987.

Myös Princen kanssa vuosikymmeniä työskennellyt säveltäjä Brent Fischer vahvistaa tiedon yksityisestä äänitesäiliöstä.

”Luulisin, että yli 70 prosenttia Princen kanssa tekemästämme musiikista on edelleen julkaisematta”, Fischer arvioi The Guardianille.

Villeimpien arvioiden mukaan Princen tavoitteena oli kerätä talteen kappaleita, jotta uutta musiikkia voitaisiin julkaista vuosikymmeniä hänen kuolemansa jälkeen.

Toiset taas ovat rauhoitelleet huhuja ja kertoneet, että todennäköisesti valtaosa musiikista ei ole vain täyttänyt tähden laatuvaatimuksia. Princen tiedetään hylänneen kokonaisia albumeita, jos hän ei ollut tyytyväinen lopputulokseen.

Myös muiden viime vuosina kuolleiden supertähtien, kuten David Bowien (1947–2016), Michael Jacksonin (1958–2009) ja Amy Winehousen (1983–2011) tiedetään jättäneen Princen tavoin jälkeensä julkaisemattomia kappaleita.

Jacksonilta on julkaistu postuumista albumi Michael (2010) ja Winehouselta Lioness: Hidden Treasures (2011)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat