Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen menestyivät Hyéres-muotikilpailussa Ranskassa

Kulttuuri
 
Sara Riikonen
Vaate on Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen suunnittelemasta mallistosta.
Vaate on Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen suunnittelemasta mallistosta. Kuva: Sara Riikonen

Suomi on menestynyt jälleen nuorten suunnittelijoiden Hyéres-muotikilpailussa Ranskassa. Aalto-yliopiston opiskelijat Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen saivat Chloé- palkinnon Chloélle suunnittelemastaan asusta. Heidän miestenmallistonsa sai tuomariston kunniamaininnan.

Grand Prix -pääpalkinto meni japanilaiselle Wataru Tominagalle.

”Pitkä duuni takana ja hienoa, että tehty työ herättää kiinnostusta ja keskustelua. Olemme toimineet malliston suunnittelussa noudattaen omia arvojamme”, Anton Vartiainen kertoo tiedotteessa.

Sara Riikonen
Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen mallistoa.
Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen mallistoa.

”On ainutlaatuista saada esitellä mallistoa, keskustella ja heittää ideoita alan huippuammattilaisille. Ideat voivat näin päästä kasvamaan ja kehittymään”, sanoo Hanne Jurmu.

Tänä vuonna kymmenestä finaaliin valitusta mallistosta peräti kolme oli Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnittelemia. Jurmun ja Vartiaisen lisäksi Hyères’n finaaliin pääsivät Rolf Ekroth miestenvaatemallistollaan sekä Akino Kurosawa naistenvaatemallistollaan.

Hyères-festivaali on yksi alan arvotetuimmista kilpailuista, ja suomalaiset ovat menestyneet sielä monta kertaa aiemminkin. Sen pääpalkinnon on voittanut kaksi mallistoa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

Vuonna 2012 kolmannen vuosikurssin kandiopiskelijat Siiri Raasakka, Tiia Sirén ja Elina Laitinen saivat Grand Prix -palkinnon miestenvaatemallistostaan ja keväällä 2013 pääpalkinnon sai suunnittelija Satu Maaranen.

Viime vuonna kymmenen finalistin joukossa olivat Elina Määttänen, Sophie Sälekari sekä yhteistyötä tehneet Elina Äärelä ja Heini-Maria Hynynen.

Korjattu 25.4. klo 10.41: Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen palkinto heidän tuli Chloélle suunnittelemastaan asusta eikä miestenmallistosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat