Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkittu ruotsalaisnäyttelijä sai ison roolin Hollywood-elokuvasta

Kulttuuri
 
Johan Bergmark
Rolf Lassgård sai vuonna 2015 parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan elokuvassa Mies, joka rakasti järjestystä.
Rolf Lassgård sai vuonna 2015 parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan elokuvassa Mies, joka rakasti järjestystä. Kuva: Johan Bergmark

Ruotsin tunnetuimpiin miesnäyttelijöihin lukeutuva Rolf Lassgård, 61, on kiinnitetty isoon elokuvarooliin Yhdysvalloissa, kertoo Dagens Nyheter. Downsizing-nimisen elokuvan ohjaa Oscar-palkittu Alexander Payne. Lassgårdin vastanäyttelijänä on muun muassa Matt Damon.

”Aivan fantastista saada työskennellä jonkun sellaisen kanssa kuin Payne, ohjaajan, joka ei ole koskaan tehnyt huonoa elokuvaa”, Lassgård sanoi Ruotsin tietotoimistolle (TT).

”Hänen elokuvansa About Schmidt toimi inspiraationlähteenä, kun teimme elokuvan Mies, joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove)”, Lassgård kertoo.

Lassgård näytteli elokuvan pääosaa, ja se toi hänelle viime vuonna Ruotsin parhaan miesnäyttelijän palkinnon.

Alexander Payne tunnetaan muun muassa sellaisista elokuvista kuin Sideways, The Descendants ja Nebraska.

Downsizing on projekti, jonka Payne on halunnut tehdä jo kauan.

Elokuva kertoo siitä, miten tulevaisuudessa keksitään tapa, jolla voidaan kutistaa ihmisiä ja siten ratkaista maailmaa vaivaava ylikansoittumisen ongelma. Lassgård esittää tutkijaa, joka on keksinyt kyseisen metodin ja Matt Damon miestä, joka haluaa testata metodia.

Ohjaaja on kertonut valinneensa Lassgårdin elokuvaansa siksi, että hän on niin loistava näyttelijä.

”Rolf lähetti minulle koenauhan, johon hän oli tehnyt yhden kohtauksen elokuvasta, ja hän on juuri oikean ikäinen rooliin. Se ei haitannut yhtään, vaikka olin kuullut etukäteen, että hän on yksi parhaista näyttelijöistänne, ja nyt näin miksi. Odotan innolla yhteistyötä hänen kanssaan. Täytyy vain toivoa, että norjalaiset eivät suutu siitä, että annan ruotsalaisen esittää norjalaista”, Payne sanoi TT:lle.

Lassgårdin tunnetuimpia rooleja kotimaassaan on komisario Kurt Wallander ja etsivä Gunvald Larsson. Wallander on Henning Mankellin luoma poliisihahmo, Larsson on tuttu Sjöwall & Wahlöön Beck-dekkareista.

Paynen elokuvan kuvaukset alkoivat Los Angelesissa muutama viikko sitten.

Elokuvan ensi-ilta on syksyllä 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat