Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie on vasta nyt virallisesti virsi, Juicen Syksyn sävel ei päässyt mukaan

Virsikirjan lisävihossa ovat mukana myös tutut laulut Amazing Grace ja Morning has broken.

Kulttuuri
 

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virsikirjan uusi lisävihko on valmistunut. Virallisesti 79 uutta virttä tulevat käyttöön adventtina.

Niitä alettiin valita jo 2011, ja tulos hyväksyttiin kirkolliskokouksessa viime marraskuussa. Kaikkiaan virsiä on nyt 980.

Virsiksi on nyt hyväksytty mm. P. J. Hannikaisen Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja anglosaksisessa maailmassa tutut hengelliset laulut Amazing Grace (Oi ihmeellistä armoa) ja Morning has broken (Nousta sain aamuun).

Myös Juice Leskisen Syksyn sävel oli jossain vaiheessa ehdolla virsikirjaan, mutta sitä ei hyväksytty mukaan.

Musiikin monimuotoisuus ja monikulttuurisuus näkyvät ja kuuluvat uusissa virsissä.

Mukana on pop-kappaleina suosittuja lauluja ja joululauluja, samoin musiikkia ranskalaisesta, saamelaisesta ja afrikkalaisesta perinteestä ja katolisesta kirkosta. Monet laulut ovat tuttuja myös Ruotsin kirkon suomenkielisestä virsikirjasta.

Avartumista on tapahtunut aiemminkin, kun virsikirjaa on uudistettu, viimeksi 1986. Vaikka mukaan on aina otettu uusia suomalaisia lauluja, sisältö on muuttunut kansainvälisemmäksi ja ekumeenisemmaksi.

Uudet virret valittiin työryhmässä, jossa oli mukana pappeja, kanttoreita ja muita kirkon työntekijöitä, samoin säveltäjiä, kirjailija ja kielitieteilijä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat