Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jane ja Aatos Erkon säätiö lahjoittaa miljoonan Kansallisgallerialle

Museo kerää yksityistä rahaa varmistaakseen valtion rahoituksen

Kulttuuri
 
HS
Jussi Nukari
Näyttelyripustusta Ateneumissa maaliskuussa 2016.
Näyttelyripustusta Ateneumissa maaliskuussa 2016. Kuva: Jussi Nukari

Jane ja Aatos Erkon säätiö on lahjoittanut miljoona euroa Kansallisgallerialle. Kansallisgalleria tiedotti asiasta torstaina.

Tiedotteessa Kansallisgalleria kertoo huomioivansa lahjoituksen nimeämällä yhden Ateneumin taidemuseon saleista Jane ja Aatos Erkon säätiön mukaan.

”Vastuu kulttuuriperinnöstä on jo 1800-luvulta alkaen ymmärretty hyvin laajasti. Nyt saamamme suurlahjoitus kertoo siitä, että yhdessä rakentamisen ajatus elää vahvasti myös tänä päivänä. Tämän haluamme myös kertoa yleisöillemme. Salien nimeäminen suurlahjoittajien mukaan on kansainvälinen käytäntö”, toteaa Ateneumin taidemuseon museonjohtaja Susanna Pettersson tiedotteessa.

Kansallisgalleria käsittää kolme museota: Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon.

Kansallisgallerialla on käynnissä pääomakeräys, joka alkoi viime vuonna ja joka jatkuu kesäkuuhun 2017.

Tavoitteena on kerätä kahdeksan miljoonaa euroa yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa 2,5 eurolla. Tavoitellun lahjoitussumman myötä Kansallisgalleria saisi siis 20 miljoonaa euroa vastinrahaa.

”Kansallisgallerian perusrahoitus tulee tulevaisuudessakin veikkausvoittovaroista, mutta esimerkiksi digitaaliset uudistukset ja kansainväliset hankkeet hyötyvät entistä joustavammista rahoitustavoista”, kertoo varainhankintajohtaja Jyri Tawast tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat