Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monet Hollywoodissa vastustavat rokotuksia, ja nyt kiistellylle rokotemiehelle halutaan oma elokuva

Rokotevastaisen liikkeen johtajasta tekeillä elokuva, käsikirjoittajana Shrek- ja Pirates of the Caribbean -elokuvien tekijä.

Kulttuuri
 
Luke MacGregor / Reuters
Andrew Wakefield on rokotevastaisen liikkeen keskeinen johtohahmo.
Andrew Wakefield on rokotevastaisen liikkeen keskeinen johtohahmo. Kuva: Luke MacGregor / Reuters

Rokotevastaisuus on noussut kiivaan julkisen keskustelun kohteeksi Yhdysvalloissa, ja väittelyyn ovat ottaneet osaa myös monet Hollywoodin kärkinimet.

Ei siis ole yllätys, että Hollywoodissa on nyt ryhdytty suunnittelemaan elokuvaa rokotevastaisesta liikkeestä ja sen keulahahmosta, lääkärioikeutensa menettäneestä Andrew Wakefieldistä.

Elokuvahankkeesta kertoivat keskiviikkona useat viihdejulkaisut Yhdysvalloissa.

Viime kesänä maailmankuulu koomikko Jim Carrey ja muutama muu näyttelijä vastusti näkyvästi Kaliforniassa säädettyä rokotelakia, joka teki muun muassa tuhkarokkoa vastaan annetusta rokotteesta pakollisia.

Tuoreeltaan rokotekeskustelun kärkeen nousi maaliskuussa näyttelijä Robert de Niro, joka halusi esittää uuden rokotevastaisen elokuvan elokuvafestivaalillaan New Yorkissa. Julkinen paine sai kuulun näyttelijän kääntämään takkinsa ja elokuvanäytös peruttiin. Kiistelty dokumentti on nimeltään Vaxxed ja sen on ohjannut rokotevastaisen liikkeen isänä pidetty Andrew Wakefield itse.

Wakefield on väittänyt, että MPR-lyhenteellä tunnettu rokote aiheuttaa autismia tietyissä riskiryhmissä. Kolmoisrokotteella immunisoidaan väkeä tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan.

Lääketieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet Wakefieldin huomiot vääriksi, ja häneltä on sittemmin viety kotimaassaan Britanniassa lääkärin oikeudet. Wakefieldin ajatuksilla on kuitenkin paljon kannattajia.

Hänestä kertovaa elämäkertaelokuvaa on nyt tuottamassa ja käsikirjoittamassa Terry Rossio.

”Tohtori Wakefield jakaa selvästi mielipiteitä, suuri yleisö herjaa häntä mutta monet myös ihailevat”, käsikirjoittaja Rossio kertoo elokuvan tekijöiden tiedotteessa.

”Hänen elämänsä käänteet ovat vieläkin merkittävämpiä kuin yleisesti tiedetään”, käsikirjoittaja sanoo

Rossio on Hollywoodissa hyvän uran luonut ammattilainen, joka on ollut kirjoittamassa kahtakin menestystuotetta: Shrek-elokuvaa että Pirates of the Caribbean -elokuvien sarjaa. Toisena käsikirjoittajana on Jocelyn Stamat, joka elokuvantekijöiden papereissa esitellään myös lääkäriksi.

Kaksikko aikoo kirjoittaa elokuvan Wakefieldin julkaiseman kirjan Callous Disregard -pohjalta. Elokuvalehtien mukaan Wakefield kertoo kirjassaan käänteistä, jotka lopulta johtivat lopulta lääkärioikeuksien menettämiseen.

Rokotteet ovat olleet pitkään osa poliittista keskustelua Yhdysvalloissa. Esimerkiksi Kaliforniassa säädettiin viime kesänä laki, jossa muun muassa tuhkarokkoa ja hinkuyskää vastaan annettavista rokotteista tuli kaikille pakollisia, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta. Samalla laista poistettiin pykälä, jonka mukaan rokotteiden ottamisen saattoi välttää uskonnollisista syistä ja henkilökohtaisten uskomusten pohjalta.

Lakia vastustivat näkyvästi monet Hollywoodin tunnetut kasvot, tunnetuimpana heistä koomikko Jim Carrey.

Lain säätämistä edelsi joukkotartunta joulukuussa 2014, jolloin noin 150 ihmistä sai tuhkarokon paikallisessa Disneylandissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat