Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingissä aloittaa pelkkään talouteen keskittyvä radiokanava – ”Kerrotaan myös asioista, joissa suomalaiset yritykset ovat onnistuneet”

Kulttuuri
 

Helsingissä aloittaa pian toimintansa uusi paikallisradio Business FM. Nimensä mukaisesti kanava keskittyy käsittelemään talouselämään liittyviä asioita.

”Positiivista talousuutisointia, työssä käyviä ihmisiä kiinnostavia juttuja ja yleisesti talouteen sekä omaan että yleiseen talouteen liittyviä asioita”, kuvailee Pekka Hurme.

Business FM -kanavaa pyörittää espoolainen uusmyynnin konsultointia tekevä Salesheli Advisors Oy. Yrityksen omistavat Reijo Karhulahti ja Pekka Hurme.

Hurmeella on vankka tausta radioalasta, sillä hän on entinen Metroradion toimitusjohtaja.

”Meillä on aika hyvä tekijäkaarti ja aika hyvä käsitys ja tuntemus kaupallisesta radiosta ja radion tekemisestä sekä maailmalta että muualta. Näimme, että tämä on sellainen formaatti, johon Suomessa olisi kysyntää.”

Hurmeen mukaan Businessa FM ei ole formaattiradio.

”Mutta tällaisia bisinesformaattiradioita on maailmalla useita, ja ne ovat olleet aika suosittuja. Kanavalta tulee viihdyttävää musiikkia sekä juttuja ja uutisia mutta enemmän tai vähemmän ne kaikki liittyvät talouteen ja bisnekseen”, Hurme kertoo.

Bisneskanavalla seurataan myös maailman pörssikursseja reaaliajassa.

”Talousuutisia tasatunnein. On pörssipäivät Helsinki, Nasdaq, Tukholma, Lontoo, New York, jotka analysoidaan välittömästi pörssipäivän jälkeen eli analyytikko analysoi päivän tärkeimmät tapahtumat”, Hurme kertoo.

Positiivinen talousuutisointi tarkoittaa Hurmeen mukaan sitä, että kanavalla kerrotaan myös niistä asioista, joissa suomalaiset yritykset ovat onnistuneet.

Millainen musiikki bisneskanavalla sitten soi?

Sen tarkka sisältö tulee Hurmeen mukaan muuttumaan ja kehittymään matkan varrella kuuntelijoilta saadun palautteen mukaan, mutta pääasiassa musiikki on aikuisille suunnattua tunnettujen tähtien nykypoppia.

”Aikuisille suunnattua populäärimusiikkia laajalla genrellä aina jatsahtavasta, souliin ja kotimaisiin klassikoihin. Musiikki on pääosin 80-luvulta tähän päivään. Tarkoituksena on soittaa myös kohderyhmälle sopivia uusia julkaisuja jotka eivät todennäköisesti muuten soisi muilla radioasemilla. Kotimaisen musiikin osuus tulee olemaan merkittävä”, Hurme kuvailee.

Kanavan on tarkoitus aloittaa toimintansa jo kesäkuun alussa kevyellä versiolla. Täysimittainen ohjelma alkaisi suunnitelmien mukaan pyöriä vasta elokuussa. Kanavan ohjelmien tekijöitä Hurme ei voi vielä kertoa.

”On ihan vahva ammattilaisporukka tekemässä, heillä on vahvaa radiokokemusta. Mitään ei ole voitu lyödä vielä lukkoon, mutta alustavasti on keskusteltu jo monien tahojen kanssa. Saamme hyvät tekijät”, Hurme kertoo.

Viestintävirasto myönsi torstaina neljä uutta ohjelmistolupaa analogiseen radiotoimintaan 13 paikkakunnalle Suomessa. Toinen Helsingin taajuuksista myönnettiin Järviradio Oy:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat