Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin 6-vuotias Zlatan-hitin esittäjä kasvoi Ruotsin euroviisuedustajaksi

Frans Jeppson Wall on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo niittää mainetta kotimaassaan.

Kulttuuri
 
Fredrik Sandberg / TT
Frans Jeppson Wall edustaa Ruotsia Euroviisuissa tänä vuonna.
Frans Jeppson Wall edustaa Ruotsia Euroviisuissa tänä vuonna. Kuva: Fredrik Sandberg / TT

Ruotsissa valmistaudutaan parhaillaan parin viikon päästä alkaviin Euroviisuihin. Isäntämaan edustajana estradille nousee vasta 17-vuotias Frans Jeppson Wall, joka on Ruotsin nuorin euroviisuesiintyjä sitten Carola Häggkvistin.

Nuoresta iästään huolimatta taiteilijanimeä Frans käyttävä laulaja on ehtinyt jo niittää mainetta kotimaassaan, ja siihen liittyy hyvin olennaisesti Ruotsin tunnetuin jalkapalloilija Zlatan Ibrahimović. Kun Frans oli 6-vuotias, hän esitti musiikkiryhmä Eliaksen kanssa Ibrahimovićille omistetun ylistyslaulun nimeltä Who's da Man.

Kappale julkaistiin vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen alla, ja siitä tuli Ruotsissa supersuosittu. Ryhmä, ja etenkin sen nuori laulaja, esiintyivät tuolloin kaikkialla, ja kappaletta soitettiin jatkuvasti radiossa.

Eikä mennyt kauaa, kun Frans sai jo kutsun esiintymään Allsång på Skansen -yhteislaulutapahtumaan Tukholmaan.

”En ollut valmistautunut siihen ollenkaan. Minähän olin vain kuusivuotias. Vasta nyt olen tajunnut, miten ”helvetin paljon silloin tapahtui”, hän sanoi hiljattain Aftonbladetin haastattelussa.

”Se oli aivan hullua välillä. Ajoimme sinne sun tänne esiintymään, ja samaan aikaan minun piti käydä koulua. Mutta se oli oikein, oikein kivaa”, Frans muisteli.

Who’s da Man ei ole ainoa jalkapalloaiheinen kappale, jota Frans on esittänyt. Vuonna 2008 hän julkaisi saman ryhmän kanssa kappaleen Fotbollsfest, joka oli tehty Ruotsin jalkapallomaajoukkueen kannatuslauluksi EM-kilpailuihin.

Kymmenen vuoden takaisen yllättävän menestyksen jälkeen Frans on viime vuosina viettänyt paljon rauhallisempaa elämää. Aina silloin tällöin joku on tunnistanut hänet.

Ystadissa syntynyt Frans on suuri Ibrahimovic -fani, joka sai keväällä Melodifestivalenin (Ruotsin euroviisukarsintakilpailu) aikana terveisiä idoliltaan. Kun Aftonbladetin toimittaja kysyi jalkapallotähdeltä, muistaako tämä pientä poikaa nimeltä Frans, joka teki hänestä kymmenen vuotta sitten suositun kappaleen, Ibrahimović sanoi muistavansa ja toivotti laulajalle onnea kilpailuun.

Euroviisufinaalissa Frans ei silti tällä kertaa esitä jalkapalloaiheista kappaletta, vaan If I were sorry kertoo aivan jostain muusta.

”Olen yrittänyt ottaa rauhallisesti. Olen käynyt koulua ja yrittänyt keskittyä vähän urheilemiseen ja yrittänyt treenata, koska se tulee olemaan erittäin stressaavaa aikaa”, hän kertoi valmistautumisestaan Euroviisuihin Ruotsin tietotoimistolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat