Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko vappu yhä aatteen juhla vai pelkkää biletystä?

Kulttuuri
 
HS

Työläisten vappujuhlat ovat kutistuneet, ja tänä vuonna Helsingissä marssitaankin eri suuntaan kuin ennen. Onko vapun sisältö muuttunut tai jopa haihtunut?

Vappu Taipale, entinen sdp:n ministeri ja Stakesin pääjohtaja:
Sari Gustafsson
Vappu Taipale
Vappu Taipale

”Synnyin vappuna 1940 ja kannan sen kahtalaista perinnettä ylioppilaiden ja maailman työläisten juhlana. Nyt sekä ylioppilaat että työläiset ovat ajautumassa suureen pätkätyöläisten ja työhön kelpaamattomien proletariaattiin. Aatteellisuutta siis lisää, taisteluun eriarvoistumista vastaan, ja iloista biletystä kaikille maailmassa!”

Vappu Nalbantoglu, näyttelijä:
Martti Kainulainen
Vappu Nalbantoglu
Vappu Nalbantoglu

”Kyllähän vappu biletysvoittoinen juhla on, eikä siksi tee mieli ainakaan aattona mennä Helsingin keskustaan. Minulla on silloin tosin kaksi esitystä kaupunginteatterissa, eli ei olisi aikaakaan. Vapunpäivänä aion kyllä tulla Kansalaistorille Vuokko Hovattaa kuuntelemaan. Kaikkina juhlapäivinä on hyvä pysähtyä miettimään, miksi niitä oikein vietetään – oli kyse sitten vapusta, joulusta tai vaikka pyhäinmiesten päivästä.”

Vappu Pimiä, juontaja-toimittaja:
Ulla-Maija Lähteenmäki
Vappu Pimiä
Vappu Pimiä

”Ei vappu pelkkää biletystä ole, kyllä aatekin takana yhä häilyy, vaikka onkin muuttanut muotoaan. Suomalaista työtä ja sen merkitystä tuodaan edelleen esiin, ja se on hyvä. Itselleni tuleva vappu on kolmas hääpäivä, joten suurin juhla liittyy kyllä siihen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat