Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aikuisten ”Oldchellaksi” ristitty superfestivaali on buukannut kaikki veteraanit Rolling Stonesista Bob Dylaniin ja Neil Youngiin

Coachella-festivaalin paikalle Kaliforniaan syksyllä syntyvää vanhan rockin tapahtumaa nimitetään jo Oldchellaksi.

Kulttuuri
 
Markus Jokela / HS
Kalifornian vanhojen tähtien festivaalin esiintyjistä Neil Young käy kiertueellaan tänä kesänä myös Suomessa. Edellisen kerran Young esiintyi Helsingissä elokuussa 2013.
Kalifornian vanhojen tähtien festivaalin esiintyjistä Neil Young käy kiertueellaan tänä kesänä myös Suomessa. Edellisen kerran Young esiintyi Helsingissä elokuussa 2013. Kuva: Markus Jokela / HS

Yhdysvalloissa valmistellaan ensi syksyksi kaikkien aikojen suurinta rockveteraanijuhlaa. Coachella-festivaalin järjestäjien uuden tapahtuman pääesiintyjiksi ovat tulossa The Rolling Stones, The Who, Paul McCartney, Bob Dylan, Neil Young ja Roger Waters.

Superfestivaalin valmistelusta liikkui tietoja jo muutama viikko sitten, ja maanantaina ja tiistaina kaikki kuusi pääesiintyjää ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa lyhyen musiikkivideon, joka päättyy tekstiin ”october” eli lokakuu. Ennakkotietojen mukaan festivaali järjestettäisiin 7.-9. lokakuuta Kalifornian Indiossa Coachella-festivaalin alueella.

”Oldchellaksi” epävirallisesti nimetty tapahtuma on poikkeuksellinen, koska maailman suurimmat rockfestivaalit eivät ole tähän asti laatineet näin selvästi vanhemmalle yleisölle suunnattua ohjelmaa.

Moni perinteinen rockfestivaali on ottanut nuorta yleisöä houkutellakseen pääesiintyjien joukkoon edm-tähtiä ja räppäreitä, mikä ei ole aina konservatiivisemman rockyleisön mieleen. Esimerkiksi Ruisrockissa tämän vuoden lauantain pääesiintyjinä ovat modernin popin puolelta Major Lazer ja Cheek, rockista D.A.D. ja Apocalyptica.

Paul McCartney ja Neil Young esiintyvät kesän aikana myös Euroopassa suurilla festivaaleilla nuorempien pääesiintyjien seassa.

Varsinaisia comebackeja Oldchella ei tarjoa. The Who keikkailee kesän aikana sekä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Rolling Stones teki alkuvuodesta Etelä-Amerikan kiertueen, ja uutterasti kiertävä Bob Dylan ei ole vuosikausiin pitänyt muutamaa kuukautta pidempiä keikkataukoja.

Ainoastaan Roger Waters on huilannut vuonna 2013 päättyneen ja kolme vuotta kestäneen The Wall -kiertueensa jälkeen.

Lokakuun festivaalia puuhaavan Goldenvoice-yhtiön päätuote Coachella, varsinaiselta nimeltään Coachella Valley Music and Arts Festival, on järjestetty keväisin vuodesta 2001 lähtien Indiossa, 200 kilometrin päässä Los Angelesista, ja siitä on tullut Yhdysvaltain tunnetuin rockfestivaali.

Uuteen rockiin ja elektroniseen musiikkiin painottunut Coachella järjestettiin tänä vuonna kahtena perättäisenä viikonloppuna huhtikuussa, ja paikalla oli joka päivä 99 000 maksanutta asiakasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat