Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vuoden täyttävä Museokortti on lisännyt maksettuja museokäyntejä: ”Korttia vain vilauttaa ja se on siinä”

Helsingin taidemuseo Ham on yksi, joille kortti on tuonut lisää kävijöitä.

Kulttuuri
 
Sara Aaltio / HS
Kuusamolaiset Pekka ja Eeva Rasimus tulivat Museokortilla Hamiin eli Helsingin taidemuseoon.
Kuusamolaiset Pekka ja Eeva Rasimus tulivat Museokortilla Hamiin eli Helsingin taidemuseoon. Kuva: Sara Aaltio / HS

Helsingin taidemuseo Ham on tiistaiaamuna hädin tuskin ehtinyt aueta, kun saleissa kiertävät jo ensimmäiset museokortilla sisään tulleet näyttelyvieraat. Kuusamolainen Rasimuksen pariskunta tutkii maalauksia Bäcksbackan kokoelmasta tehdyssä näyttelyssä.

”Hankimme kortit varmaan ensimmäisten joukossa, sillä ne menevät umpeen kolmen päivän päästä”, Pekka Rasimus, 66, sanoo. Pariskunta aikoo uusia museokortit, sillä ne ovat olleet kovassa käytössä.

Museokortti on Museoliiton viime toukokuussa lanseeraama asiakaskortti, jolla pääsee sisään kaikkiin mukana oleviin museoihin. Vuosimaksu on 59 euroa. Se antaa pääsyn yli 220 museoon. Luku kasvaa.

”Käymme todella usein museoissa ja näyttelyissä. Huomasimme heti, miten edullinen ja kätevä kortti on, kun se kattaa koko Suomen museot”, toteaa Eeva Rasimus, 63.

Eläkkeellä olevat Rasimukset käyvät Helsingissä säännöllisesti tapaamassa lapsia ja lapsenlapsia. Matkoihin sisältyy lähes aina myös kulttuuria. Rasimukset sanovat, että kävisivät kortin takia useamminkin museoissa, jos vain asuisivat Helsingissä.

”Jos taidemuseotoiminta hyötyy kortista yleisemminkin, tuemme sitä mielellämme”, Pekka Rasimus sanoo. ”Kiinnostus kulttuuriin on lisääntynyt iän myötä. Nyt kun me suuret ikäluokat eläköidymme, kortin käyttäjiä on entistä enemmän”, hän jatkaa.

”Eläkkeellä on tietysti enemmän aikaa käydä museoissa”, Eeva Rasimus sanoo.

Museokortti on tehnyt Rasimusten museokäynneistä entistä helpompia ja edullisempia. Tällä Helsingin-reissulla he ovat ehtineet jo katsastaa Ateneumin näyttelyt.

”Korttia vain vilauttaa ja se on siinä”, Pekka Rasimus sanoo.

Helsingin taidemuseo Ham on yksi Museokortti-museoista, joille kortti on tuonut lisää kävijöitä. Vaikka remontissa ollut museo pääsi korttiin mukaan vasta jälkijunassa syyskuussa, on museokorttia vingutettu kassalla 28 000 kertaa.

”Kortti on selvästi laskenut museoon tulemisen kynnystä. Kortin myötä on helpompi tulla näyttelyyn josta ei tykkää tai etukäteen tiedä juuri mitään. Rahallinen riski on pienempi”, sanoo Jouni Vienola, yksi museon palveluvastaavista.

”Monet asiakkaat kertovat tullessaan, että ovat näyttelyssä jo toista tai kolmatta kertaa.”

Samaa kertoo Museoliiton kortista tekemä tuore selvitys. Museotilastoja ylläpitävä Museovirasto puolestaan tiedotti tällä viikolla, että kortti on lisännyt maksettujen museokäyntien määrää. Koko museotilasto julkaistaan toukokuun puolivälissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat