Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Domingo ja Netrebko tähdiksi Pietarin Valkeisiin öihin – Gergijev ja Matsujev menevät myös Mikkeliin

Kulttuuri
 
JUHA METSO
Plácido Domingo, 75, saattaa esiintyä viimeistä kertaa näillä leveyksillä suurissa oopperarooleissa Pietarin Valkeiden öiden tähdet -festivaalilla. Valeri Gergijev jatkaa myös Mikkeliin.
Plácido Domingo, 75, saattaa esiintyä viimeistä kertaa näillä leveyksillä suurissa oopperarooleissa Pietarin Valkeiden öiden tähdet -festivaalilla. Valeri Gergijev jatkaa myös Mikkeliin. Kuva: JUHA METSO

Pohjois-Euroopan suurin klassisen musiikin ja baletin festivaali Valkeiden öiden tähdet järjestetään jälleen Pietarin Mariinski-teatterissa 26. toukokuuta lähtien. Juhla kestää kaksi kuukautta. Valeri Gergijev on kutsunut heti ensimmäiselle viikolle 75-vuotiaan Plácido Domingon laulamaan Giuseppe Verdin Simon Boccanegra- ja La traviata -oopperoihin. Entinen tähtitenori laulaa nykyisin baritonirooleja.

Juha Metso
Anna Netrebko on sopraano uransa huipulla.
Anna Netrebko on sopraano uransa huipulla.

Tähtiballerina Diana Višneva tanssii Prokofjevin Romeo ja Juliassa sekä myöhemmin Bajadeereissa. Uransa huipulla oleva sopraano Anna Netrebko esiintyy Wagnerin Lohengrinissa ja omassa gaalassaan. Festivaalilla vierailevat myös esimerkiksi mezzosopraano Cecilia Bartoli, pianistit Denis Matsujev, Nelson Freire ja Hélène Grimaud sekä viulisti Leonidas Kavakos.

Prokofjevin 125-vuotisjuhla painottuu esityksissä. Tutuimpien klassikkojen lisäksi mukana on esimerkiksi säveltäjä Rodion Štšedrinin ooppera- ja balettituotantoa sekä harvinaisuuksia, kuten Mieczysław Weinbergin Idiootti.

Koko ohjelman näkee englanniksi tässä linkissä.

Kesken Valkeiden öiden Gergijev isännöi tuttuun tapaan neljänä iltana myös Mikkelin musiikkijuhlia, nyt 27. kesäkuuta alkaen. Mikkelissäkin on Prokofjev-teema ja solisteina esimerkiksi Matsujev, pianisti Aleksandr Toradze ja nuori suomalaissellisti Jonathan Roozeman. Mikkelin ohjelmatiedot ovat tässä linkissä.

Juha Metso
Denis Matsujev soittaa Gergijevin kanssa Pietarissa ja Mikkelissä.
Denis Matsujev soittaa Gergijevin kanssa Pietarissa ja Mikkelissä.

Gergijev nousi tällä viikolla otsikoihin pidettyään konsertin Syyrian Palmyrassa Isis-joukkojen vetäytymisen jälkeen sodan uhrien muistolle. Presidentti Vladimir Putinin uudelleenvalintaa viime vaaleissa tukenut Gergijev otti solistikseen orkesterinsa entisen äänenjohtajan, professori Sergei Rolduginin. Sellisti on myös Putinin nuoruudenystävä, jonka nimi on yhdistetty niin sanottuihin Panaman papereihin.

Gergijevin ja Putinin omat perusteet konsertin järjestämiselle löytyvät oheisen konserttivideon pitkistä alkupuheista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat