Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Artisti toisensa jälkeen kieltää Trumpia käyttämästä heidän musiikkiaan, viimeisimpänä The Rolling Stones

Adele, Neil Young ja Aerosmithin laulaja Steven Tyler eivät myöskään halua republikaaniehdokkaan soittavan heidän kappaleitaan

Kulttuuri
 
LUKE MACGREGOR / REUTERS
The Rolling Stonesin Charlie Watts, Ronnie Wood, Mick Jagger ja Keith Richards kuvattiin Lontoossa huhtikuussa.
The Rolling Stonesin Charlie Watts, Ronnie Wood, Mick Jagger ja Keith Richards kuvattiin Lontoossa huhtikuussa. Kuva: LUKE MACGREGOR / REUTERS

The Rolling Stones on pyytänyt Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trumpia lopettamaan yhtyeen kappaleiden käyttämisen kampanjatapahtumissaan.

Keskiviikkona antamassaan lausunnossa The Rolling Stones ilmoitti, ettei se ole antanut Trumpin vaaliorganisaatiolle lupaa käyttää heidän kappaleitaan ja pyytävänsä heitä ”lopettamaan välittömästi kaiken niiden käytön”, kertoo The Guardian.

Trump on käyttänyt Rolling Stonesin You Can’t Always Get What You Want- ja Start Me Up -kappaleita osana kampanjatilaisuuksiensa soundtrackia, jolla on kuultu myös muita rock-klassikoita, Elton Johnia ja oopperaa.

Rollarit eivät ole toiveessaan yksin.

Muun muassa Adele, Neil Young, R.E.M.-yhtyeen laulaja Michael Stipe ja Aerosmith-laulaja Steven Tyler ovat niin ikään ilmoittaneen, etteivät he halua Trumpin käyttävän heidän kappaleitaan.

”Trump for President -kampanjalla ei ole asiakkaamme lupaa käyttää Dream On -kappaletta tai muutakaan asiakkaamme musiikkia kampanjansa yhteydessä, sillä se antaa valheellisen kuvan, että hän kannattaa Trumpin presidenttiehdokkuutta", Tylerin juristi kirjoitti kirjeessä Trumpin kampanjaorganisaatiolle, kertoo The Hollywood Reporter -sivusto.

Young puolestaan toivoi Trumpin lopettavan hänen Rocking in the Free World -kappaleensa soittamisen, sillä hän kannattaa Bernie Sandersia.

”Älä käytä musiikkiamme tai ääntäni kampanjan idioottimaisessa irvikuvassasi”, muotoili puolestaan Michael Stipe.

Trump ei välttämättä tarvitse artisteilta lupaa käyttää heidän kappaleitaan vaalikampanjassaan, jos kampanjaorganisaatio tai tapahtumapaikka on hankkinut luvat musiikin käyttöön artistien oikeuksia valvovalta Ascap- tai BMI-organisaatiolta, joita Suomessa vastaa Teosto.

BMI:n artistien on kuitenkin mahdollista jättää kappaleensa lupasopimuksen ulkopuolelle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat