Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Pohjoismaissa arvostetaan Euroviisuja, briteille se on lähinnä vitsi

Ranskassa ja Britanniassa enemmistö haluaisi jäädä pois koko kisoista. Suomalaisista vain joka kolmas haluaisi erota kisoista.

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Viime vuonna Britannian edustajana Euroviisuissa oli Electro Velvet kappaleella Still in Love with You. Se jäi 27 finalistin joukossa sijalle 24.
Viime vuonna Britannian edustajana Euroviisuissa oli Electro Velvet kappaleella Still in Love with You. Se jäi 27 finalistin joukossa sijalle 24. Kuva: Antti Hämäläinen

Eurovision laulukilpailujen suosio on vahvaa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, kun taas britit ja ranskalaiset jäisivät mieluummin pois koko kisasta, kertoo tuore tutkimus.

Brittiläisen YouGov-tutkimusyhtiön kyselyn mukaan peräti 60 prosenttia briteistä haluaisi maansa ulos Euroviisuista, jos asiasta järjestettäisiin kansanäänestys. Myös Ranskassa lievä enemmistö kannattaa Euroviisuista eroamista, kun taas vahvimmat viisujen puolustajat löytyvät Ruotsista ja Suomesta. Suomalaisista vain joka kolmas haluaisi erota kisoista, ja Ruotsissa kisojen vastustajia on vielä vähemmän, vain 25 prosenttia.

Kysely tehtiin Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa. Suomessa ja Norjassa.

Merkittävin ero on myös yleisön suhtautumisessa Euroviisuihin. Brittivastaajat suhtautuvat kisoihin enemmän huumorilla kuin muut vastaajat. 21 prosenttia brittivastaajista pitää kisoja vitsinä, kun taas muut arvostavat Euroviisuissa maiden välistä kilpailua ja itse musiikkia ja katsovat viisuja mielellään perheen ja ystävien kanssa.

Innokkaimmat Euroviisujen katsojat löytyvät Pohjoismaista, joissa vähintään 90 prosenttia vastaajista kertoi katsoneensa joskus kisoja. Silti vain 40 prosenttia suomalaisista kertoi katsovansa finaalia tänä keväänä. Britanniassa vastaava luku oli 25 ja Ranskassa vain 22.

Myös katsojien suhde itse viisuesityksiin vaihtelee maittain. Suomalaiset pitävät lauluesitystä ja kappaleen melodiaa tärkeimpänä ja uskovat niiden myös vaikuttavan katsojien äänestyspäätökseen eniten.

Vain viisi prosenttia suomalaisista uskoo, että äänestyspäätös tehdään yksinomaan maantieteellisistä ja poliittisista syistä, kun taas briteistä peräti 38 prosenttia uskoo, että se on ratkaisevin tekijä.

Kyselyyn osallistuneista maista Britannia, Ranska ja Saksa ovat Eurovision laulukilpailun suurimpia rahoittajia yhdessä Espanjan ja Italian kanssa. Ne saavat asemansa takia aina edustajansa kilpailun finaaliin ilman karsintaa.

Päärahoittajamaista finaalin voittajaksi on viimeksi noussut Saksa vuonna 2010. Britannian edellisestä euroviisuvoitosta on kulunut 19 vuotta ja Ranskan voitosta 39 vuotta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat