Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Ylittää kyyniset ennakko-odotukset”

Angry Birds -elokuva on saanut vaihtelevan vastaanoton – ”näyttävä”, ”vauhdikas”, ”vanhanaikainen”

Yhdysvaltalaiset kriitikot kehuvat Angry Birds -elokuvaa visuaalisesti mielikuvituksekkaaksi. Peliyhtiö Rovion hahmoihin perustuvan animaation maailmanensi-ilta oli lauantaina.

Kulttuuri
 
Tältä näyttää Angry Birds -elokuvan englanninkielinen traileri
Tältä näyttää Angry Birds -elokuvan englanninkielinen traileri

Angry Birds -animaatioelokuva on saanut yhdysvaltalaisilta kriitikoilta vaihtelevan vastaanoton. Suomalaisen peliyhtiön Rovion luomiin hahmoihin perustuvan elokuvan maailmanensi-ilta oli lauantaina.

Yhdysvaltalainen elokuva-alaa seuraava Variety-lehti kirjoittaa, että elokuva ylittää ”kyyniset ennakko-odotukset”. Lehden kriitikko kuvailee elokuvaa vauhdikkaaksi ja värikkääksi. Hänen mielestään se sopii myös katsojille, joilla ei ole käsitystä Angry Birds -pelien maailmasta.

Kriitikko kirjoittaa myös yllättyneensä siitä, millä tavalla peli-ilmiöön pohjautuva elokuva puhuu yksilöllisyyden ja omapäisyyden puolesta.

Vastaavasti myös toinen yhdysvaltalainen viihdelehti Hollywood Reporter kirjoittaa, että ”elokuva on parempi kuin mitä useimmat katsojat ovat osanneet odottaa”.

Lehden kriitikon mielestä elokuvan tarinankerronta ei kuitenkaan yllä samalle tasolle kuin animaatiostudio Pixar ja Disney parhaimmillaan. Hän myös arvostelee elokuvan maailmaa vanhanaikaiseksi sen miesvoittoisen henkilögallerian vuoksi.

Kriitikko kirjoittaa, että käsikirjoitus on livetä saarnaavaksi käsitellessään perheen ja itsensä hyväksymisen merkitystä. Hän kuitenkin kehuu elokuvaa visuaalisesti mielikuvitukselliseksi.

Hän myös mainitsee, että vaikka animaatio on pidetty yksinkertaisena lapsikatsojia ajatellen, se sisältää elokuvaviittausten kaltaista aikuisille suunnattua huumoria.

Osa kriitikoista hyökkää elokuvaa vastaan.

Yhdysvaltalainen The Wrap -viihdejulkaisu kuvailee sitä tarpeettomaksi.

Arviossaan julkaisu kiinnittää huomiota animaation välittämään maailmankuvaan. Jo aiemmin elokuvasta on tehty trailerin perusteella rasistisiakin tulkintoja.

Julkaisun kriitikko ihmettelee Angry Birds -brändin ja YK:n välistä yhteistyötä, sillä hänen mielestään elokuva kertoo toiseutta edustavista vierailijoista, jotka ovat kiinnostuneita vain jälkikasvun varastamisesta.

Kriitikko moittii elokuvaa laiskaksi ja arvostelee sitä sen sisältämästä alapäähuumorista.

Vastaavasti myöskään Indiewire -viihdejulkaisu ei ole vaikuttunut näkemästään. Kriitikon mielestä lapsille suunnatussa elokuvassa on liikaa vitsejä ja viittauksia ilmiöihin, joista varsinainen kohderyhmä ei tiedä mitään.

Kriitikon mielestä yksityiskohtainen animaatiojälki pelastaa elokuvan epäonnistumiselta.

Monet kriitikot vertaavat Angry Birds -animaatiota Lego Elokuvaan (2014), jota on kehuttu esimerkiksi HS:ssa ”valokuvantarkaksi ja värikkääksi huvipuistoajeluksi”. Varietyn ja The Wrapin kriitikoiden mielestä Angry Birds -elokuva ei kuitenkaan yllä samanlaiseen rohkeuteen.

Vuosia valmisteltu elokuva on peliyhtiö Roviolle valtava taloudellinen panostus. Yhtiö on rahoittanut elokuvan itse.

Suomessa elokuvan ensi-ilta on ensi perjantaina.

MARIO ANZUONI / Reuters
Angry Birds -animaatiossa ääninäyttelevä Jason Sudeikis poseerasi Red -hahmon kanssa elokuvan maailman ensi-illassa Los Angelesissa lauantaina.
Angry Birds -animaatiossa ääninäyttelevä Jason Sudeikis poseerasi Red -hahmon kanssa elokuvan maailman ensi-illassa Los Angelesissa lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat