Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitler-patsas huutokaupattiin 15 miljoonalla eurolla Yhdysvalloissa

Italialaisen taiteilijan Maurizio Cattelanin teoksen hinnan odotettiin päätyvän 8–13 miljoonaan euroon.

Kulttuuri
 

Polvistunutta Adolf Hitleriä kuvaava patsas huutokaupattiin sunnuntaina noin 15 miljoonan euron hintaan Christie’sin huutokaupassa New Yorkissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Kuvakaappaus Christie’s-huutokaupan Twitter-tililtä
Kuvakaappaus Christie’s-huutokaupan Twitter-tililtä

Italialaisen taiteilija Maurizio Cattelanin teoksen hinnan odotettiin päätyvän 8–13 miljoonaan euroon. Viimeisin 55-vuotiaan Cattelanin huutokaupatuista töistä myytiin noin 7 miljoonalla eurolla.

Hän-nimisessä teoksessa Hitler on kuvattu harmaassa puvussa pienen pojan kokoisena, kädet yhteen liitettyinä ja polvistuneena, katse ylöspäin. Teos valmistui vuonna 2001.

Cattelanin teos myytiin osana huutokauppaa, jonka teema on ”tuomittu epäonnistumaan”. Siihen on valittu 39 modernin ja nykytaiteen teosta, jotka käsittelevät kaupallisen epäonnistumisen ideaa sekä riskinottoa, joka laajentaa taiteen rajoja.

Christie’sin sodanjälkeistä ja nykytaidetta käsittelevän varapuheenjohtaja Loic Gouzerin mukaan Hitler-teoksen myynnistä odotettiin ”vaikeaa”. Toisin kuin elokuvissa, taiteilijat ovat tuskin koskaan Gouzerin mukaan käsitelleet Hitleriä.

”Halusin tuhota sen itse. Muutin mieltäni tuhansia kertoja, joka päivä”, Gouzer kertoo.

”Hitler on puhdasta pelkoa. Se on kuva hirvittävästä kivusta. Hänen nimensä lausuminenkin satuttaa. Ja silti tuo nimi on vallannut muistini. Se elää päässäni, vaikka se onkin yhä tabu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat