Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maaliskuussa kuollut Zaha Hadid saa näyttelyn Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin

Pikavauhtia koottu näyttely on ensimmäinen hänen kuolemansa jälkeen

Kulttuuri
 
Al Behrman
Zaha Hadid kuvattiin suunnittelemansa nykytaidekeskuksen edustalla Cincinnatissa 2003.
Zaha Hadid kuvattiin suunnittelemansa nykytaidekeskuksen edustalla Cincinnatissa 2003. Kuva: Al Behrman

Maaliskuussa 65-vuotiaana kuollut arkkitehti Zaha Hadid saa Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin retrospektiivisen näyttelyn. Pikavauhtia koottu näyttely on ensimmäinen hänen kuolemansa jälkeen.

Kymmenen huonetta käsittävä näyttely avautuu Palazzo Franchettissa 26. toukokuuta, ja se on esillä marraskuun lopulle. Sen rahoittaa venetsialainen lasitaiteen edistäjänä tunnettu säätiö Fondazione Berengo, kertoo New York Times.

Näyttely esittelee Hadidin 35-vuotista uraa lähtien alkupään toteutumattomista projekteista, kuten Lontoon Trafalgar Squaren uudistuksesta, jonka Hadid suunnitteli vuonna 1985.

Osa näyttelyn uudemmista suunnitelmista on puolestaan niin tuoreita, että niitä rakennetaan edelleen. Niihin kuuluvat Belgian Antwerpeniin syyskuussa valmistuva satamarakennus sekä New Yorkiin tuleva asuinrakennus, jonka on arvioitu valmistuvan ensi vuoden puolella.

Näyttelyssä on esillä sekä Hadidin omia maalauksia että 3d-tulostettuja malleja, paperireliefejä, viivapiirroksia, valokuvia ja videoita.

Alun perin Fondazione Berengon johtaja oli keskustellut Hadidin kanssa näyttelystä jo lokakuussa. Hadid suunnitteli Berengolle vaaseja, joita ei ole vielä otettu tuotantoon.

Näyttelyn piti olla pieni ja keskittyä Hadidin arkkitehtitoimiston käyttämiin uusiin teknologioihin, mutta Hadidin kuoltua näyttely päätettiin laajentaa retrospektiiviksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat