Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen euroviisutuomari mokasi somessa – sai potkut

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Venäjän oma edustaja on Sergei Lazarev.
Venäjän oma edustaja on Sergei Lazarev. Kuva: Antti Hämäläinen

TUKHOLMA. Euroopan yleisradioliitto EBU on antanut potkut Venäjän viisuraadin jäsenelle, joka vuosi maanantaina arkaluonteisia tietoja nettiin. EBU:n tiedotteessa ei nimetä, kuka tuomari on. Wiwibloggs-nimisen viisublogin mukaan kyseessä olisi Anastasija Stotskaja.

Stotskaja lähetti maanantai-iltana videonjakopalvelu Periscopessa kuvaa tilaisuudesta, jossa Venäjän ammattilaisraati antoi pisteensä Euroviisujen ensimmäisen semifinaalin esityksistä. Kuvissa nähtiin Wiwibloggs-sivuston mukaan vilaus myös tuomareiden pistelomakkeesta. Vielä enemmän huomiota on saanut kuvissa nähty kyseenalainen keskustelu, jossa eräs venäläistuomareista kertoo kannattavansa Armenian Iveta Mukutšjania, koska hänen oma puolisonsa on armenialainen.

Ammattilaisraadit antoivat pisteensä ensimmäisestä semifinaalista jo eilen maanantaina harjoituslähetyksen perusteella. Euroviisuissa eri maiden saamat pisteet tulevat puolittain ammattilaisraadeilta ja puolittain yleisöäänistä. Yleisö äänestää ensimmäisessä semifinaalissa tänään tiistai-iltana.

Potkut saaneen Anastasija Stotskajan tulokset on nyt mitätöity. Neljän muun Venäjän ammattilaisraadin jäsenen äänet sen sijaan ovat yhä voimassa. Venäjällä on mahdollisuus nimetä uusi jäsen lauantaina käytävään Euroviisujen finaaliin.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat