Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Anteeksi Sandhja, tämä ei taida riittää – ja Viro vei vielä Suomelta saunan!

Sing It Away on ehdottoman hyvä edustuskappale. Mutta jos Euroviisut haluaa voittaa, show ei voi näyttää näin vaisulta, arvioi HS:n Tuomas Kaseva heti Sandhjan semifinaaliesityksen jälkeen.

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Suomen edustajalla Sandhjalla oli lavalla poronnahkainen haalari, jonka on suunnitellut Jukka Puljujärvi.
Suomen edustajalla Sandhjalla oli lavalla poronnahkainen haalari, jonka on suunnitellut Jukka Puljujärvi. Kuva: Antti Hämäläinen

TUKHOLMA. Kiitos Sandhja, vahva veto! Anteeksi Sandhja, mutta tämä ei taida silti ihan riittää.

Sing It Away on ehdottoman hyvä edustuskappale. Ei toki mikään selvä voittaja, mutta energinen, lämmin, kansainvälinen. Samat sanat luonnehtivat myös Sandhjaa itseään.

Ja energiasta pitää Sandhjaa todella kiittää. Hän todella semifinaaliesityksessään väänsi ja tiristi lavalla ja catwalkilla kaikkensa, jotta bileet leviäisivät yleisöön. Ja kyllähän yleisö Globenissa kunnolla hytkyi, varmasti myös tv-ruutujen ääressä! Ja ne intensiiviset katseet tv-kameraan!

Mutta mutta.

Tosiasiat: Jos Euroviisut haluaa voittaa, show ei voi näyttää miltään osin vaisulta. Ja siltä se valitettavasti osin nyt näytti.

Sandhja on etukäteen kertonut, että haluaa lavalla itse sytyttää ja tartuttaa bileet. Siksi esityksessä ei nähty videoprojisointeja, ei poikkeuksellisia valoajoja, ei pyrotekniikkaa. Olisi ollut edes jokin visuaalinen jippo.

Ja mitä pitemmälle semifinaali jatkuu, sitä vaisummaksi Suomen esitys muuttuu. Tulee Kroatia, jonka lavashow on sekin yksinkertainen mutta silti aivan toisella tasolla näyttävyydessään. Ja pari biisiä myöhemmin tulee Venäjä, jonka show on teknisesti viisuhistorian hämmästyttävin. Ihan vaan esimerkkeinä.

Että hyvästä kappaleesta ja kaikesta energiasta huolimatta: anteeksi Sandhja, tämä ei tosiaan taida nyt riittää ainakaan voittoon.

(Ja varoitus kisakatsomoihin: pahin hetki tuli alle tunti Sandhjan esityksen jälkeen. Virolaiset kehtasivat postikortissaan varastaa meiltä suomalaisilta saunan!)

Näin Sandhjan kannattajat panostivat asuihin - Venäjän kannattajilla silti näyttävämmät?
Näin Sandhjan kannattajat panostivat asuihin - Venäjän kannattajilla silti näyttävämmät?
Euroviisujen finaaliin ei pukeuduta miten tahansa. Semifinaaliin matkalla olleet Sandhjan kannattajat luottivat kiiltävissäkin asuissaan Suomen väreihin. Venäjän kannattajat taas ottivat vaikutteita maan neljän vuoden takaisesta edustajasta, Buranovskije babuški -mummoryhmästä. Kuvaus: Antti Hämäläinen, leikkaus: Esa Syväkuru.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat