Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli 500 Marilyn Monroen henkilökohtaista tavaraa huutokaupataan

Kulttuuri
 
HANDOUT
Näyttelijä Marilyn Monroen käytetty huulipuna huutokaupataan iltalaukun mukana.
Näyttelijä Marilyn Monroen käytetty huulipuna huutokaupataan iltalaukun mukana. Kuva: HANDOUT

Laaja kokoelma Hollywood-tähti Marilyn Monroen henkilökohtaisia tavaroita myydään ensi marraskuussa Julienin huutokaupassa Los Angelesissa. Reutersin mukaan tavaroiden joukossa on muun muassa näyttelijän käsinkirjoitettuja muistiinpanoja, osoitekirjoja ja koruja.

Huutokaupattavana on yli 500 esinettä, joiden arvon uskotaan nousevan yhteensä 2–4 miljoonaan dollariin.

Maailman tunnetuimpiin elokuvatähtiin lukeutuva Monroe kuoli hämärissä olosuhteissa yliannostukseen vuonna 1962 vain 36 vuoden ikäisenä.

Julienin huutokaupasta kerrotaan, että nyt myyntiin tulevat Monroen tavarat eivät ole aiemmin olleet huutokaupattavana. Ne ovat olleet tähän asti Monroen opettajan Lee Strasbergin kuolinpesän hallussa. Vuonna 1982 kuollut Strasberg valmensi monia muitakin näyttelijöitä, kuten James Deania, Al Pacinoa ja Jane Fondaa.

”Marilyn oli kompleksinen ja hurmaava oman aikansa hahmo, joka jätti monta sukupolvea faneja spekuloimaan ja tekemään johtopäätöksiä hänen elämästään”, sanoi Lee Strasbergin vaimo Anna Strasberg.

Huutokaupattavat tavarat ovat säilyneet alkuperäisessä kunnossaan. Ne avaavat näkymiä filmitähden elämään. Joukossa on esimerkiksi pieni iltalaukku, jonka sisällä on muutama kymmenen sentin kolikko, kahdeksan Philip Morrisin savuketta sekä käytetty Revlonin huulipuna. Niiden hinnan odotetaan asettuvan 15 000–20 000 dollarin välillä.

”Se on todella hieno, kuin pieni aikahyppy takaisin 1940-luvulle, jolloin Marilyn oli juuri tullut kuuluisaksi”, sanoo Julienin huutokaupan johtaja Martin Nolan.

Monroen tavaroiden joukossa on myös korurasia, joka kuului Monroen toiselle aviomiehelle, baseballpelaaja Joe DiMaggiolle. Sen hinta-arvio on korkeimmillaan 5 000 dollaria.

Huutokaupan arvokohteisiin kuuluu myös Blancpainin platina-timanttikello, jonka hinnaksi arvioidaan 80 000–120 000 dollaria.

HANDOUT
Marilyn Monroen Blancpain-kello huutokaupataan ensi syksynä. Sen hinnan arvioidaan nousevan jopa 120000 dollariin
Marilyn Monroen Blancpain-kello huutokaupataan ensi syksynä. Sen hinnan arvioidaan nousevan jopa 120000 dollariin
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat