Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaurismäelle iso tunnustus Cannesissa, ei kuitenkaan osallistu juhlallisuuksiin

Kulttuuri
 
Jukka Gröndahl / HS
Elokuvantekijä Aki Kaurismäki ei ole paikalla vastaanottamassa palkintoaan Ranskan Cannesissa.
Elokuvantekijä Aki Kaurismäki ei ole paikalla vastaanottamassa palkintoaan Ranskan Cannesissa. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Cannes. Elokuvantekijä Aki Kaurismäki, 59, palkitaan torstaina Ranskan Cannesissa. Suomalaisohjaaja saa Kultainen vaunu -nimeä kantavan tunnustuksen.

Kaurismäki ei kuitenkaan ole paikalla vastaanottamassa palkintoa, kertoo Ranskan ohjaajaliiton edustaja Helsingin Sanomille.

Tieto Kaurismäen esteestä on ollut Ranskan elokuvaohjaajien liiton tiedossa jo kun palkinnosta tiedotettiin maaliskuussa, vahvistetaan myös Kaurismäen tuotantoyhtiöstä.

Syytä poisjääntiin ei ole kerrottu.

Carrosse d´Or -palkintoa jakaa Ranskan elokuvaohjaajien liitto ja se annetaan merkittävästä elämäntyöstä elokuvan parissa.

Aiemmin saman tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Clint Eastwood, Jim Jarmusch, Jafar Panahi, Jane Campion sekä David Cronenberg.

Cannesissa akateemikko Kaurismäkeä on palkinnon yhteydessä tituleerattu ”suomalaiseksi mestariksi”.

Palkinnonjakoa edeltää torstaina elokuvanäytös, jossa esitetään Kaurismäen varhaistöihin kuuluva Hamlet liikemaailmassa. Mustavalkoisen, vuonna 1987 valmistuneen Shakespeare-tulkinnan päärooleja näyttelevät Pirkka-Pekka Petelius, Kati Outinen, Elina Salo, Kari Väänänen ja Esko Salminen.

Elokuvan jälkeen järjestäjät ovat organisoineet myös seminaarin, jossa ranskalainen elokuvaväki pohtii Kaurismäen elämäntyötä. Keskustelijoina ovat muun muassa elokuvaohjaaja Pierre Salvadori sekä näyttelijä Jean-Pierre Darroussin, joka esiintyi isossa roolissa poliisina Kaurismäen Le Havre -elokuvassa.

Kaurismäki on saanut yhden suurimmista tunnustuksistaan juuri Cannesissa, kun Mies vailla menneisyyttä voitti festivaalin niin sanotun kakkospalkinnon eli Grand Prixin 14 vuotta sitten. Elokuva nousi myöhemmin myös Oscar-ehdokkaaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat