Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroviisuista pudonnut Sandhja: ”Minusta nyt tarvittiin juuri tällainen show” – katso videolta Sandhjan ilmekooste

Kulttuuri
 
Sandhjan tiistai tiivistettynä viiteen ilmeeseen
Sandhjan tiistai tiivistettynä viiteen ilmeeseen
Suomen edustaja Sandhja kävi tiistaina Euroviisuissa läpi kaikki tunnetilat jännityksestä helpotukseen. Sandjan tie viisuissa tyssäsi tiistain semifinaaliin. Toimittaja: Tuomas Kaseva, kuvaus: Antti Hämäläinen, leikkaus: Janne Järvinen

Tukholma. Suomen viisuedustaja Sandhja on koko keskiviikon sulatellut eilisillan tapahtumia. Suomen edustuskappaleen Sing It Away’n tie tyssäsi Euroviisuissa ensimmäiseen semifinaaliin.

Sandhja, koko nimeltään Sandhja Kuivalainen, oli Suomen 50. edustaja Euroviisuissa. Millaisen kuvan hän Suomesta viisuissa lopulta antoi?

”Olen edustanut uudenlaista Suomea: monikulttuurista, positiivista, aurinkoista. Erilaista kuin edeltävät Suomen edustajat”, laulaja sanoo. ”Ja minusta tuntuu, että nyt tarvittiin juuri tällainen show. Kaikkialla tarvitaan energiaa, kun on lama ja Eurooppa kriisissä.”

Heti putoamisen jälkeen tiistai-iltana Sanhdja oli lehdistötilaisuudessa täynnä naurua. Tänään keskiviikkona olo on yhä iloinen mutta silminnähden väsynyt.

”Kun putoamisen jälkeen käveltiin pois, sanoin, että kun tässä on jauhettu, että musiikin voimalla mennään eteenpäin, niin nyt näytetään, ettei ole puhuttu paskaa. Tappion jälkeen näkyy parhaiten, millainen ihminen oikeasti on. Että käveleekö pää pystyssä vai naama murjussa.”

Sandhja ei ennen tätä kevättä tuntenut Euroviisujen perinnettä erityisen hyvin. Hän on yhä sitä mieltä, että tämä oli vahvuus eikä heikkous. Hän arvelee, että jos ”viisukonsepti” olisi ollut tuttu, hän olisi asettunut rooliin, jota konseptissa helposti odotetaan. ”Ihmiset ovat tulleet kiittämään juuri siitä, että olen mitä olen ja uskallan olla näin.”

Eilisillan viisut tuntuvat laulajasta nyt yllättävän kaukaiselta. ”Kaiken tekisin yhä samalla tavalla, mutta etäiseltä tuntuu. Ehkä psyyke työstää asiaa näin. Ensi viikolla sitten istutaan alas ja katsotaan, mitä kaikesta jäi käteen.”

Sandhjan tiistain semifinaalissa saamia pisteitä ei ole vielä julkaistu. Vasta lauantain finaalin jälkeen tiedetään, oliko Suomen finaalipaikka lähellä.

Euroviisut jatkuvat torstaina toisella semifinaalilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat