Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turner-taidepalkinnon finalistien joukossa pyllyveistos ja juna-ajelu

Arvostetun brittipalkinnon finaaliin pääsivät taiteilijat Anthea Hamilton, Michael Dean, Helen Marten ja Josephine Pryde

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Anthea Hamilton: Project for Door (After Gaetano Pesce)
Anthea Hamilton: Project for Door (After Gaetano Pesce)

Brittiläisen Turner-nykytaidepalkinnon finalistivalinnat ovat monena vuonna sytyttäneet Britanniassa voimakasta taidedebattia. Niin todennäköisesti tapahtuu tänäkin vuonna.

Finalistien joukossa on muun muassa kuvanveistäjä Anthea Hamilton, jonka hiljattain New Yorkissa järjestetyssä näyttelyssä oli esillä muun muassa 5,5 metrinen hyperrealistinen veistos miehen paljaista pakaroista.

Brittiläistä taideyleisöä ilahduttanee myös Josephine Pryden ehdokkuus. Hänen tuoreessa näyttelyssään katsojat saivat katsoa hänen valokuviaan pienoisjunan kyydistä.

Finaaliin pääsivät lisäksi Michael Dean, joka usein pohtii installaatioissaan kieltä ja sen fyysistä muotoa, sekä Helen Marten, joka on ehdolla myös tuoreen Hepworth-veistospalkinnon saajaksi.

Kaikki neljä esittävät töitään syyskuussa avautuvassa palkintonäyttelyssä Tate Britainissa. Heidän joukostaan voittajaksi valittava taiteilija saa lisäksi 25 000 punnan eli noin 32 000 euron rahapalkinnon.

Vuonna 1984 perustettu palkinto pyrkii julkisen nykytaidekeskustelun edistämiseen, ja se jaetaan vuosittain alle 50-vuotiaalle brittitaiteilijalle, joka on tuottanut erityisen vaikuttavia teoksia kuluneen vuoden aikana. Viime vuonna palkinnon voitti arkkitehtuurikollektiivi Assemble.

Johnna Arnold
Josephine Pryce: Lapses in Thinking by the Person I Am
Josephine Pryce: Lapses in Thinking by the Person I Am
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat