Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki Lit -tapahtuma alkaa tänään perjantaina –älä unohda ainakaan näitä

Kulttuuri
 
Perjantaina 13. 5. klo 17.10. Savoy-teatteri.
Sabrina Bqain
Masha Gessen
Masha Gessen

1 Aivan pakko päästä kuuntelemaan, mitä mieltä Sofi Oksanen ja Masha Gessen ovat Venäjän nykypolitiikasta, sotilaallisesta uhasta ja Vladimir Putin asemasta. Jo vuodesta 1981 Yhdysvalloissa asunut Gessen on venäläinen toimittaja, kirjailija ja aktivisti, joka tunnetaan Putinia kritisoivista kirjoituksista. Keskustelu käsittelee varmasti myös seksuaalivähemmistöjen asemaa Venäjällä.

Jonas Hassen Khemiri
Jonas Hassen Khemiri

2 Miltä näyttävät maahanmuutto ja pakolaisten integraatio tänä päivänä Pohjoismaissa? Ovatko rakenteet pettämässä? Riikka Pulkkinen ja Jonas Hassen Khemiri keskustelevat myös siitä, minkälaisia paineita monikulttuurisuus aiheuttaa kirjailijalle. Mistä on soveliasta kirjoittaa? Kenen suulla kirjailija saa puhua? Jonas Hassen Khemiri sai viime vuonna Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon August-palkinnon romaanistaan Kaikki se mitä en muista.

Jussi Nukari / Lehtikuva
Claes Andersson
Claes Andersson

3 Miten murtunutta mieltä ja mielenterveyden ongelmia käsitellään kirjallisuudessa? Äänessä ovat PN-palkinnon kuusi vuotta sitten saanut Sara Stridsberg ja runoilija, psykiatri Claes Andersson.

Sara Stridsbergin juuri suomennettu romaani kertoo tukholmalaisesta Beckombergan mielisairaalasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat