Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikki tarvittava illan viisukatsomoon: Näillä vinkeillä ei mene ohi Lordin yllätys, laulu­parhaimmisto tai viisubingo

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Israelin Hovi Star pukuharjoituksessa.
Israelin Hovi Star pukuharjoituksessa. Kuva: Antti Hämäläinen

TUKHOLMA. Euroviisuissa on vuorossa tänään torstaina toinen semifinaali. Lavalla kilpailee 18 maata, joista 10 saa illan päätteeksi paikan lauantain finaaliin.

Lähetys alkaa TV2:ssa ja Ylen Areenassa kello 22, ja jatkoon päässeet ovat tiedossa puoliltaöin. Myös HS.fi seuraa ja kommentoi semifinaalia illan mittaan.

Monessa kisakatsomossa viritellään tänäänkin oma kotiäänestys. Kisakatsomossa voi järjestää myös viisubingon, jonka valmiin ruudukon voi ladata ja tulostaa tästä.

 

Illan lähetyksessä kannattaa seurata etenkin näitä

1. Israel. Viisujen paras balladi taitaa tänä vuonna olla israelilaislaulaja Hovi Starin Made of Stars. Mutta jotain 29-vuotiaan laulajan esityksestä silti ainakin kenraaliharjoituksissa puuttui: mihin se musiikkivideon voima lavalla häviää?

2. Valko-Venäjä. Ivan, 21, keräsi ennakkohuomiota vaatimalla, että hänen pitää saada esiintyä lavalla alasti susien kanssa. Järjestäjät sanoivat ei. Ja nyt: siellä se Ivan kyykistelee alasti susien kanssa! Kuten monessa muussakin tämän vuoden show’ssa videotekniikasta revitään tässäkin kaikki irti. Ivanin kappale on myös hitusen Suomen kappale: yksi tuottajista on suomalainen Milos Rosas.

3. Serbia. Jos Adelen ja Amy Winehousen yhdistäisi, syntyisi ehkä Sanja Vučič, 22. Tästä naisesta lähtee ääni, tämä nainen todella tulkitsee ja eläytyy. Eikä nahka-asuissa ole säästelty!

4. Australia. Australia kutsuttiin viisujen 60-vuotisjuhliin viime vuonna mukaan. Ja kun kerran vieras viihtyi hyvin, se kutsuttiin kisalavalle uudelleen. Korealais-australialaisen Dami Imin, 27, show’ssa jyllää vahva syke. Viisuvuoden hengen mukaisesti myös Australian show’ssa nähdään aivan uudenlaista projisointitekniikkaa.

5. Ukraina. Jos vedonlyöjiä on uskominen, illan esiintyjistä kovin ennakkosuosikki koko kisojen voittajaksi on Ukrainan Jamala, 32. Jamala on itse säveltänyt ja sanoittanut kappaleen 1944, joka kertoo hänen isoisoäitinsä kohtalosta. Kappaletta maustavat etniset soundit – äänessä on muun muassa puupuhallin duduk. Kappaleesta lisää Jamalan haastattelussa täällä.

6. Norja. Pohjoismailla ei mene tänä vuonna viisuissa hyvin. Suomi ja Islanti putosivat jo tiistaina. Tanska ja Norja ovat tänään lavalla, mutta kummankaan esitys ei ole niin mieleenpainuva, että sillä yltäisi viisuvoittoon. Vahvempi näistä kahdesta on Norjan Agneten, 21, jäänkylmä show, jossa kaksi kovin erilaista laulua leikkaa yhteen.

7. Belgia. Illan musikaaliesitys on Belgian Laura Tesoron What’s the Pressure. Nyt 19-vuotias Tesoro on näytellyt, laulanut ja tanssinut tv:ssä ja teatterissa pikkutytöstä asti, ja se näkyy varmuudessa. Purkkapopviisun viesti on yhtä iloinen kuin koko show: huolista viis, keskity siihen mikä tuottaa iloa.

8. Lordi! Toisessa semifinaalissa on luvassa myös Lordi-hetki. Jotta se ei mene ohi, kannattaa istua tiukasti ruudun ääressä tovi tai kaksi Valko-Venäjän esityksen jälkeen. Se hetki ei kauan kestä.

 

Torstai-illan kaikki kilpailuviisut esitysjärjestyksessä

1. Latvia: Justs, Heartbeat

2. Puola: Michał Szpak, Color of Your Life

3. Sveitsi: Rykka, The Last of Our Kind

4. Israel: Hovi Star, Made of Stars

5. Valko-Venäjä: Ivan, Help You Fly

6: Serbia: Sanja Vučić, Goodbye (Shelter)

7. Irlanti: Nicky Byrne, Sunlight

8. Makedonia: Kaliopi, Dona

9. Liettua: Donny Montell, I’ve Been Waiting For This Night

10. Australia: Dami Im, Sound of Silence

11. Slovenia: ManuElla, Blue And Red

12. Bulgaria: Poli Genova, If Love Was a Crime

13. Tanska: Lighthouse X, Soldiers of Love

14. Ukraina: Jamala, 1944

15. Norja: Agnete, Icebreaker

16: Georgia: Nika Kotšarovi & Young Georgian Lolitaz, Midnight Gold

17. Albania: Eneda Tarifa, Fairytale

18. Belgia: Laura Tesoro, What’s The Pressure

Antti Hämäläinen
Valko-Venäjän Ivan pukuharjoituksessa.
Valko-Venäjän Ivan pukuharjoituksessa.
Antti Hämäläinen
Ukrainan Jamala pukuharjoituksessa.
Ukrainan Jamala pukuharjoituksessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat