Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joko saa sanoa, että Ruotsi on tämän vuoden toinen viisuvoittaja?

Kulttuuri
 
Antti Hämäläinen
Juontajat Måns Zelmerlöw ja Petra Mede näyttävät Euroviisuissa, mitä juontaminen parhaimmillaan on.
Juontajat Måns Zelmerlöw ja Petra Mede näyttävät Euroviisuissa, mitä juontaminen parhaimmillaan on. Kuva: Antti Hämäläinen

Tukholma. Ei voi kuin ihailla, miten Ruotsi jälleen Euroviisut isännöi. Se hoitaa kaiken niin suvereenisti, että vaikka finaali on näkemättä, voi jo sanoa: Ruotsi on näiden kisojen toinen voittaja. (Se toinen ja ilmeisin selviää sitten lauantai-iltana.)

Viisukappaleiden lavashow’t ovat olleet viimeiseen asti hiottua tv-karkkia jo vuosia, vaikka joka kerta aina pannaankin vähän paremmaksi. Mutta ruotsalaisten showsilmä hoitaa kotiin nekin hetket, jolloin kotikatsomoissa on yleensä menty huoltotauolle.

Viisujuontajat Petra Mede ja Måns Zelmerlöw näyttävät, mitä juontaminen on parhaimmillaan. Mikä itseironia! Mikä ironia omaa maata kohtaan! Mikä ironia näitä koko viisuja kohtaan! Ja välissä piikkiä vähän sinne ja tänne!

Eikä juontajien taito ole vain juontamisessa. Näittehän torstai-iltana semifinaalin alussa Euroviisujen musikaalimaisen esittelyn? Tai taksipiilokameran? Detaljitkin on hiottu: tuohan on Mr. Lordi!

Ja ruotsalaiset osaavat leikata show’n riemusta myös toiseen tunnetilaan. Tiistain semifinaalissa nähty The Grey People -tanssiesitys oli paitsi upeaa tanssia myös tehokas pysäytys siihen, missä Eurooppa menee: miljoonat ihmiset etsivät meidän viisukatsojien keskellä turvaa ja uutta kotia.

Joten Ruotsi: täydet 12 pistettä tämän vuoden viisuista!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat