Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tavastialla 2016 oli kuin vuonna 1975

Love Recordsin perustajan Atte Blomin 50-vuotistaiteilijajuhlia vietettiin Tavastialla

Kulttuuri
 
Miska Rantanen / HS
Wigwam Revisited Tavastialla viime keskiviikkona, uruissa vasemmalla yhtyeen alkuperäisjäsen Jukka Gustavson.
Wigwam Revisited Tavastialla viime keskiviikkona, uruissa vasemmalla yhtyeen alkuperäisjäsen Jukka Gustavson. Kuva: Miska Rantanen / HS

Yleensä sanotaan, että taikuus tapahtuu epämukavuusalueella, mutta onnistuu se kyllä tutussakin joukossa.

Kun Maarit aloittaa kappaleen Lainaa vain, koko Tavastiaklubi on hiljaa. Kitaristina on aviomies Sami Hurmerinta ja bändinä Wigwam Revisited.

Seison eturivissä ja tiedän jo etukäteen mitä näen, kun käännän katseeni taakse yleisöön. Vastasyntyneelle lapselle kirjoitettu kappale saa monen pyyhkimään silmäkulmiaan. Vuodesta toiseen.

Lainaa vain -laulun jälkeen Maarit jättää kosketinsoittimet ja niputtaa yleisön Dave Lindholmin rokkipalalla Anna tukan valuu vaan. ”Soita skittaa vaan / Soita skittaa vaan / Vaikka oot huono kuin fan, niin on kai sulle hommii.”

Samalla Maarit osoittaa virnistellen sormella Samia. Kaikkia naurattaa.

Tänä vuonna on juhlittu Love Recordsin 50-vuotista taivalta, mikä on ollut hyvä syy järjestää Love-artistien keikkoja, jututtaa heitä viestimissä ja julkaista erilaisia levyprojekteja.

Tänä keskiviikkoiltana juhlitaan kuitenkin – ainakin muodollisesti – levymerkin yhden perustajan ja tuottajalegenda Atte Blomin 50-vuotistaiteilijajuhlia.

Blom ei tyylilleen uskollisesti juhlista juuri perusta, mutta tärkeintähän on, että illan aikana kuullaan loistoesiintyjiä ja -kappaleita.

Aikaisemmin illalla on nähty ja kuultu muun muassa Maukka Perusjätkää Partner-sahoineen, Blomin tuoretta löytöä Entäs Peltonen? -yhtyettä, Muskaa ja Freemania. Konkareiden äänet ovat kunnossa. Ihan kuin ei olisi kulunut päivääkään sitten vuoden 1975.

Maaritin jälkeen 1970-luvun lapsen sydän hypähtää. Vaikka Wigwamin perustajajäsen Jukka Gustavson jätti bändin keväällä 1974, kun olin 7-vuotias, Luulosairaan kirjoittajan esiintyminen säväyttää. Gutsin urkusoolo Just my situationissa on mukaansatempaava, polveileva ja hypnoottinen.

Gustavsonin koskettimilla viuhuvat sormet tulisi julistaa kansallisaarteeksi.

”Tyttö rokkaa vaan / Poika rokkaa kans / Tyttö rokkaa vaan / Poika rokkaa kans / Päät lyö tyhjää, mutta revat senkun heiluu.”

Kirjoittaja on kirjoittanut Love Recordsin historiikin ja toimittaa Love Recordsin singleboksisarjaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat