Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Posketon väliaikashow ja 8 muuta viisufinaalin kuuminta hetkeä – faktat ja vinkit kisakatsomoon

Kulttuuri
 
IS ja HS arvioivat euroviisujen finalistit
IS ja HS arvioivat euroviisujen finalistit

MIKÄ ON EUROVIISUJEN FINAALI-ILLAN AIKATAULU?

Finaali alkaa TV2:ssa ja Ylen Areenassa kello 22.00. Voittajan pitäisi olla selvillä kello 1.00 yöllä. Myös HS.fi raportoi ja kommentoi illan tärkeimmät käänteet.

 

MITKÄ OVAT FINAALIN KUUMIMMAT HETKET?

1. Finaalin aloittaa Belgian Laura Tesoro, jonka kappale What’s The Pressure on viimeisen päälle viilattu musikaalinumero. Purkkapopista tuskin on voittajaksi, mutta hyväntuulinen show on loistava aloittaja. Monen lapsikatsojan suosikki!

Antti Hämäläinen
Finaalin aloittaa Belgian Laura Tesoro.
Finaalin aloittaa Belgian Laura Tesoro.

2. Kovimmista ennakkosuosikeista ensimmäisenä, numerolla 11, esiintyy Ranskan Amir. J'ai cherché on niin tarttuva, että tekee heti mieli lähteä mukaan. Ja jos ranskan kieli ei taivu, aina voi taputtaa! Mutta käveleskely lavalla tuskin riittää näinä showaikoina ylimmälle palkintopallille.

Antti Hämäläinen
Ranskan Amir.
Ranskan Amir.

3. Australia kuuluu kolmen kovimman ennakkosuosikin joukkoon. Maan edustajan Dami Imin vuoro on 13:ntena. Esitys on kunnossa kaikilta osin: Sound of Silence on vahva ja hiottu pophitti, Imin ääni vaikuttava ja lavalla leijailee mystisiä elementtejä.

Antti Hämäläinen
Australian Dami Im.
Australian Dami Im.

4. Vedonlyöjien kovin ennakkosuosikki on Venäjän Sergei Lazarev, joka esiintyy numerolla 18. You Are the Only One on kelpo popbiisi, mutta upeinta on lavashow: miten ihmeessä se on tehty? Lazarev on viisujen laulajista kokeneimpia showmiehiä, ja se näkyy esityksessä sekä varmuutena että kliinisyytenä.

Antti Hämäläinen
Vedonlyöjien kovin ennakkosuosikki on Venäjän Sergei Lazarev.
Vedonlyöjien kovin ennakkosuosikki on Venäjän Sergei Lazarev.

5. 21:ntenä lavalla esiintyy Ukrainan Jamala, jonka synkkä laulu isoisoäitinsä ja muiden Krimin tataarien kohtalosta on illan pysäyttävin. Jamala on myös laulajana erittäin taitava. Mutta onko 1944-kappale liian vaativa ja outo valtavirran makuun, jotta se voisi voittaa?

Antti Hämäläinen
Ukrainan Jamala.
Ukrainan Jamala.

6. Georgian esiintymisnumero on 23. Nika Kotšarovin ja Young Georgian Lolitaz -bändin pääsy finaaliin oli todellinen yllätys, mutta ehkä kyse on show’sta. Kun Midnight Gold räjähtää kajareista, viisujen ohjaamossa väännetään nupit ja nappulat pohjaan. Lavalta ei taida monta lamppua jäädä käyttämättä eikä editointiohjelman efekteistä mikään käyttämättä. Näinkin voi esiintyä – ja voittaa jumbosijan.

7. Väliaikanumerot ovat tämän vuoden viisuissa taidokkaampia kuin vuosiin. Rahaa on pantu palamaan. Kun äänestys on käynnissä, lavalle saapuu yksi maailman suurimmista poptähdistä, yhdysvaltalainen Justin Timberlake. Silti: anteeksi Justin, mutta Can’t Stop the Feeling tuskin olisi viisuissa päässyt semifinaalista jatkoon. Jos Timberlake ei sytytä, on illan paras hetki huoltotauolle, sillä heti perään on tulossa monta paljon kiinnostavampaa ohjelmanumeroa.

8. Jos on viisufani, paperit ja kynät kannattaa kaivaa esiin Timberlaken esityksen aikana. On aika järjestää kisa: kuka bongaa Love Love Peace Peace -väliaikanumerosta eniten aiempia viisuedustajia tai viittauksia jonkin tietyn maan esitykseen? Tämä numero on viisufaneille puhdasta karkkia, sillä tarjolla on aivan kaikki viisukliseet.

9. Monen suosikkihetkiä on pisteidenlasku, mutta siitä on tullut viime vuosina vähän tylsää. Nyt tilanne on toinen: Tämän vuoden finaalissa annetaan ensin ammattilaisraatien pisteet, jonka jälkeen paljastetaan kaikkien kilpailijamaiden yleisöäänet huonoimmasta alkaen. Pisteistä puolet tulee siis ammattilaisilta, puolet yleisöltä. Ja kun kaikki pisteet on laskettu, on voittajan vuoro vallata lava!

 

FINAALIN KAPPALEET ESITYSJÄRJESTYKSESSÄ

1. Belgia: Laura Tesoro, What’s The Pressure

2. Tšekki: Gabriela Gunčíková, I Stand

3. Hollanti: Douwe Bob, Slow Down

4. Azerbaidžan: Samra, Miracle

5. Unkari: Freddie, Pioneer

6. Francesca Michielin, No Degree Of Separation

7. Israel: Hovi Star, Made of Stars

8. Bulgaria: Poli Genova, If Love Was a Crime

9. Ruotsi: Frans, If I Were Sorry

10. Saksa: Jamie-Lee, Ghost,

11. Ranska: Amir, J'ai cherché

12. Puola: Michał Szpak, Color of Your Life

13. Australia: Dami Im, Sound of Silence

14. Kypros: Minus One, Alter Ego

15. Serbia: Sanja Vučić, Goodbye (Shelter)

16. Liettua: Donny Montell, I’ve Been Waiting For This Night

17. Kroatia: Nina Kraljić, Lighthouse

18. Venäjä: Sergei Lazarev, You Are The Only One

19. Espanja: Barei, Say Yay!

20. Latvia: Justs, Heartbeat

21. Ukraina: Jamala, 1944

22. Malta: Ira Losco, Walk On Water

23. Georgia: Nika Kotšarovi & Young Georgian Lolitaz, Midnight Gold

24. Itävalta: Zoë, Loin d’ici

25. Britannia: Joe and Jake, You're Not Alone

26. Armenia: Iveta Mukutšjan, Lovewawe

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat