Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sietämättömän vastenmielistä, jos vain luottokortilla voi voittaa Euroviisut

Kulttuuri
 
Liikaa kasvomaalia, jättilippuja ja värikästä kansalliskrääsää
Liikaa kasvomaalia, jättilippuja ja värikästä kansalliskrääsää
Viisufanien pukukoodi on selkeä. Euroviisujen finaaliin matkalla ollut yleisö kertoi lauantai-iltana kaivaneensa kaapista kaikki mahdolliset kannustamiseen sopivat asusteet ja tavarat. Osa on panostanut asuihinsa satoja euroja. Kaikki Abbaan viittaava näyttää myös toimivan, etenkin kun viisut ovat juuri Ruotsissa.

Tukholma. Euroviisut voittanee tänään Venäjä tai Australia. Silloin voitto on pitkälti rahalla ostettu. Ennakkoveikkausten perusteella kampoihin voinee panna vain Ukraina. Silloin taas voitto olisi pitkälti oman suvun tragedialla hankittu.

Venäjä on sijoittanut tämän vuoden viisuunsa todella paljon rahaa. Kappaleella on kovan luokan biisintekijät (ei halpaa), esiintyjä Sergei Lazarev on Venäjän kovimpia poptähtiä (ei halpaa) ja lavashow on viisuhistorian käsittämättömin (ei halpaa, vaan satojentuhansien ellei vielä suurempien rahakasojen hintaista).

Raha haisee myös Australian viisussa. Kappale on kovan tason tuotantoyhtiön tekemä (ei halpaa), esiintyjä Dami Im on tunnetuhko laulaja (ei halpa mutta ehkä halvempi kuin Venäjän) ja lavashow sisältää aivan uudenlaista tekniikkaa (ei halpaa, sadoistatuhansista puhutaan tässäkin).

Ja nyt siis näyttää siltä, että tänä iltana näille maille tarpeeksi kova vastustaja olisi vain Ukraina, talouskatastrofin keskellä elävä maa, joka jätti viime vuoden viisutkin rahapulan takia väliin. Jamala on toki hänkin kotimaassaan tunnettu muusikko, mutta veikkaan, että hintalappu on ollut Australiaa ja Venäjää aika paljon pienempi. Ukrainan showkin on pelkistetty (halvahkoa). Jamalan suosiossa huojentavaa on se, että pienemmälläkin kukkarolla voi pärjätä.

Rahasta ei viisujen yhteydessä yleensä tarkasti puhuta, mutta pienikin poliittinen viittaus herättää heti älämölön.

Venäjäkin vaati keväällä, että Ukrainan Jamalan kappale 1944 pitäisi hylätä kisoista. Venäjän mielestä kappaleella on poliittinen sanoma, ja sellaisia ei viisuissa säännöt suvaitse.

Kukaan ei voi kieltää, etteikö Ukrainan kappale olisi tulkittavissa poliittiseksi. Mutta päätös päästää kappale kisoihin oli ainoa oikea.

Jos oman suvun tragediasta ei saisi laulaa viisuissa mutta luottokortilla voi mielin määrin varmistella voittoaan, niin kertoisihan se jotain ihan sietämättömän vastenmielistä Euroviisuista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat