Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Angry Birds -elokuvasta tulossa menestys, ainakin Suomessa – nousemassa vuoden katsotuimpien joukkoon

Tärkeänä kansainvälisen menestyksen mittarina pidetään erityisesti myyntilukuja Yhdysvalloissa, jossa elokuvan ensi-ilta on 20. toukokuuta.

Kulttuuri
 
Rovio Animation
Angry Birds -elokuvan katsojalukuja seurataan Suomessa tarkemmin kuin monien muiden elokuvien, sillä hanke on suomalaisittain kokoluokaltaan aivan poikkeuksellinen.
Angry Birds -elokuvan katsojalukuja seurataan Suomessa tarkemmin kuin monien muiden elokuvien, sillä hanke on suomalaisittain kokoluokaltaan aivan poikkeuksellinen. Kuva: Rovio Animation

Cannes

Ensimmäisten päivien lipunmyynnin perusteella mobiilipeli Angry Birdsiin perustuvasta animaatioelokuvasta on tulossa katsojamenestys – ainakin Suomessa.

Elokuvaan on myyty kahden ensimmäisen päivän aikana 41 000 lippua, kertoo elokuvaa Suomessa levittävä Sony. Kiinnostus ennakoi Angry Birds -elokuvalle kaikkiaan yli 300 000 katsojaa, mikä tekisi siitä yhden vuoden katsotuimmista elokuvista teattereissa.

Tähän mennessä katsotuin elokuva tänä vuonna Suomessa on Risto Räppääjä ja yöhaukka, jonka on nähnyt yli 340 000 katsojaa.

Elokuva tuli ensi-iltaan perjantaina, jolloin sen näki 14000 katsojaa. Perhe-elokuville tärkeämpi myyntipäivä on kuitenkin lauantai, jolloin Angry Birdsejä kävi katsomassa 27 000 katsojaa. Levittäjän arvion mukaan elokuvan katsojaluku on avausviikonlopun jäljiltä noin 68 000.

Elokuva-alalla lipunmyyntiä osataan ennakoida suhteellisen tarkasti. Elokuvien lopullinen katsojaluku on usein noin viisi kertaa avausviikonlopun tulos.

Angry Birds -elokuvan katsojalukuja seurataan Suomessa tarkemmin kuin monien muiden elokuvien, sillä hanke on suomalaisittain kokoluokaltaan aivan poikkeuksellinen. Espoossa päämajaansa pitävä peliyhtiö Rovio rahoitti elokuvan 65 miljoonan euron budjetin omasta kassastaan. Lisäksi elokuvan kansainväliseen markkinointiin on laitettu yli 100 miljoonaa euroa.

Mikään suomalainen elokuvatuotanto ei ole koskaan ollut edes lähellä vastaavaa mittaluokkaa. Tosin elokuvan luovasta työstä iso osa on tehty Suomen ulkopuolella, Pohjois-Amerikassa.

The Angry Birds Movie tulee toukokuun kuluessa ensi-iltaan laajasti ympäri maailmaa. Suomessa elokuvan on odotettukin menestyvän muita maita paremmin. Tärkeänä kansainvälisen menestyksen mittarina pidetään erityisesti myyntilukuja Yhdysvalloissa, jossa elokuvan ensi-ilta on 20. toukokuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat