Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuortenkirjailija Salla Simukan Lumikki-trilogiasta tehdään Hollywood-elokuva

Läpimurtoa Yhdysvalloissa tukee uuden amerikkalaisen kustantajan löytyminen Simukan teoksille.

Kulttuuri
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Salla Simukan Lumikki-trilogiasta tehdään elokuva. Lisäksi yksi maailman suurimmista kustantajista julkaisee trilogian uusina painoksina tammikuusta 2017 alkaen.
Salla Simukan Lumikki-trilogiasta tehdään elokuva. Lisäksi yksi maailman suurimmista kustantajista julkaisee trilogian uusina painoksina tammikuusta 2017 alkaen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Suomalaiskirjailija Salla Simukan 50 maassa julkaistu Lumikki-trilogia valloittaa seuraavaksi elokuvamaailman.

Läpimurtoa Yhdysvalloissa tukee uuden amerikkalaisen kustantajan löytyminen Simukan teoksille. Yksi maailman suurimmista kustantajista, Random House Children’s Books, julkaisee trilogian As Red as Blood, As White as Snow ja As Black as Ebonyn uusina painoksina tammikuusta 2017 alkaen.

Kirjatrilogiaan pohjautuvan elokuvan tuottavat Zero Gravity Management ja tuottaja Eric Williams. Tuottaja Gudrun Giddings ja Simukka toimivat elokuvan avustavina tuottajina.

Elokuvahankkeen kehitysvaiheen rahoitukseen on osallistunut luovan teollisuuden pääomarahasto IPR.VC. Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes on mahdollistanut kasvurahoituksellaan Elina Ahlbäckin kirja-agentuurin toiminnan käynnistämistä elokuvamarkkinalla.

Huhtikuussa julkisuuteen vuosi elokuvastudio Sonyn sähköposteja, joista kävi ilmi, että amerikkalainen elokuvateollisuus on kiinnostunut Simukan Lumikki-kirjatrilogiasta ja sen mahdollisesta filmatisoinnista. Tuolloin Simukka kuitenkin kiisti huhut kirjasarjan filmatisoinnista.

Elina Ahlbäckin kirja-agentuurin mukaan kirjailija kertoo olevansa innoissaan uudesta yhdysvaltalaisesta kustantajasta ja elokuvaprojektista.

”On jännittävää ja ihmeellistä saada olla mukana tällaisessa projektissa ja nähdä tekstinsä heräävän jossain vaiheessa eloon niin valkokankaalla kuin lukijoiden mielissäkin”, Simukka kertoo tiedotteessa.

Tuottaja Gudrun Giddings maalailee Simukkaa Pohjoismaiden seuraavaksi tähtikirjailijaksi, jota on verrattu jo Jo Nesbon ja Stieg Larssonin kaltaisiin kirjailijoihin.

”Kirjasarjan päähenkilö on vahva, älykäs ja rohkea nuori nainen ja positiivinen roolimalli, joka tulee inspiroimaan uutta sukupolvea lukijoita ja elokuvayleisöä”, Giddings sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat