Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elokuvatähdet voivat nyt syödä rauhassa: Cannesin loistohotelli lähetti haukat lokkien kimppuun

Hôtel Martinez on palkannut viisi haukkaa pitämään lokit erossa ruokailijoiden annoksista.

Kulttuuri
 
REGIS DUVIGNAU / Reuters
Money Monster -elokuvan tähdet George Clooney ja Julia Roberts sekä ohjaaja Jodie Foster Cannesin elokuvafestivaaleilla viime torstaina.
Money Monster -elokuvan tähdet George Clooney ja Julia Roberts sekä ohjaaja Jodie Foster Cannesin elokuvafestivaaleilla viime torstaina. Kuva: REGIS DUVIGNAU / Reuters

Mikään ei ole liian ylellistä kansainvälisten elokuvafestivaalien arvovieraille. Jos yllä on tuhansien eurojen arvoinen puku, siihen ei juuri halua tahroja.

Cannesin elokuvajuhlien aikaan moni silmäätekevä viettää aikaansa Grand Hyatt -luksushotelliketjuun kuuluvassa Hôtel Martinezissa. Alueella pesivät lokit ovat kuitenkin osoittautuneet sangen röyhkeiksi ravinnon hankkijoiksi.

Nyt hotellin henkilöstö on keksinyt keinon pitää lokit erossa ulkona ruokailijoiden annoksista: koulutetut haukat. Uutistoimisto AFP:n mukaan hotelli on työllistänyt viisi haukkaa.

”Lähetämme petolintumme taistelemaan lokkeja vastaan. Kun tarjoamme aamiaista, lounasta ja päivällistä, pidämme huolta siitä, ettei lokkeja laskeudu pöytiin”, kertoo haukkojen koulutukseen erikoistunut Christophe Puzin AFP:lle.

”Olemme nähneet lokkien yrittävän viedä vieraiden pihvejä. Joskus ne tulevat myös hakemaan pähkinöitä tai jotain muuta.”

Puzinin mukaan tästä voi syyttää myös ihmisiä: lokit ovat kesyyntyneet, kun osa vieraista on ruokkinut niitä.

Koulutetut haukat liitelevät noin 150 metrin korkeudessa ja tarkkailevat lokkeja.

”Lokit voivat nähdä luontaisen vihollisensa ja havaitsevat niiden läsnäolon. Tämä saa ne pysymään poissa”, Puzin kertoo. Hänen mukaansa haukat eivät ole vaaraksi ihmisille.

”Haukka ei ikinä hyökkää ihmisten kimppuun tai käyttäydy heitä kohtaan aggressiivisesti, koska me olemme niiden ystäviä: ruokimme niitä ja huolehdimme niistä. Sitä paitsi olisimme niille liian iso saalis.”

Cannesin elokuvajuhlia on järjestetty vuodesta 1946. Tämänvuotiset juhlat alkoivat viime viikon keskiviikkona ja päättyvät sunnuntaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat