Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Man Booker -palkinto eteläkorealaiselle Han Kangille

The Vegetarian -romaani ilmestyy suomeksi alkuvuodesta 2017

Kulttuuri
 
Neil Hall
Kääntäjä Deborah Smith ja kirjailija Hang Kang poseerasivat Man Booker International -palkinnon jakotilaisuudessa.
Kääntäjä Deborah Smith ja kirjailija Hang Kang poseerasivat Man Booker International -palkinnon jakotilaisuudessa. Kuva: Neil Hall

Eteläkorealainen kirjailija Han Kang (s. 1970) on voittanut arvostetun Man Booker International -kirjallisuuspalkinnon romaanillaan The Vegetarian.

Romaani kertoo eteläkorealaisen kotirouvan Yeong-hyen tarinan tavalla, jota on kutsuttu ”hämmentäväksi yhdistelmäksi kauneutta ja kauhua”.

Soulissa asuva Han on julkaissut useita romaaneja, joista The Vegetarian on ensimmäinen englanniksi käännetty.

Han jakaa palkinnon yhdessä kääntäjänsä Deborah Smithin kanssa. Käännös on Smithin ensimmäinen. Hän on kertonut aloittaneensa korean opiskelun seitsemän vuotta sitten ja tarkistaneensa Hanin romaania kääntäessään ”käytännössä joka toisen sanan sanakirjasta”.

50 000 punnan eli 64 000 euron arvoinen palkinto myönnetään vuosittain englanniksi käännetylle ja Britanniassa julkaistulle teokselle. Tänä vuonna ehdokkaina palkinnonsaajiksi olivat mm. turkkilainen Orhan Pamuk ja italialainen Elena Ferrante.

Suomessa jännitettiin myös Aki Ollikaisen Nälkävuosi-romaanin kohtaloa. Nälkävuosi valittiin palkinnon niin sanotulle pitkälle listalle, mutta loppukilpailussa se ei enää ollut mukana.

Gummerus julkaisee Hanin teoksen suomeksi alkuvuodesta 2017 Sari Karhulahden kääntämänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat