Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eppu Normaali -yhtyeestä on tekeillä dokumentti – teattereihin se tulee loppuvuodesta 2016

Dokumentissa yhtyeen jäsenet kertovat tarinoita suosittujen kappaleiden takaa

Kulttuuri
 
Juha Metso
Eppu Normaali esiintyi Seinäjoen Provinssirock-festivaalilla viime kesänä. Ensimmäistä kertaa yhtye nousi Provinssirockin lavalle vuonna 1986.
Eppu Normaali esiintyi Seinäjoen Provinssirock-festivaalilla viime kesänä. Ensimmäistä kertaa yhtye nousi Provinssirockin lavalle vuonna 1986. Kuva: Juha Metso

Rock-yhtye Eppu Normaalista on tekeillä dokumenttielokuva. Eput-niminen elokuva tulee teatterilevitykseen, ja se saa ensi-iltansa loppuvuodesta 2016.

Eppu Normaali viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan, jota myös elokuva juhlistaa. Lisäksi yhtye esiintyy elokuussa Tampereen Ratinan stadionilla yhdessä Tampere filharmonian, yhtyeen alkuperäisen basistin Mikko Saarelan sekä jazz-pianisti Iiro Rantalan kanssa. Juhlavuotta varten myös päivitetään myös Santtu Luodon vuonna 2000 ilmestynyt Eppu Normaali -kirja Tiimalasin santaa.

Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Aito Media ja sen ohjaa Saku Pollari, joka on ohjannut aikaisemmin dokumenttielokuvat Sielunpelastajat ja Paluu Bagdadiin.

Elokuvan tuottajan Ilkka Hynnisen mukaan dokumenttielokuva haluttiin tehdä siksi, että Eppu Normaalin musiikki on ”suomalaisuuden soundtrack”. Sekä yhtyeen historiaa kertaava että nykyhetkeä kuvaava dokumentti kertoo tarinan tunnettujen kappaleiden takaa yhtyeenjäsenten itsensä kertomana.

Elokuvaa on valmisteltu toistaiseksi salassa. Sitä on kuvattu muun muassa viime kesän Provinssirock-festivaalilla, harjoituksissa, keikkabussissa ja yhtyeen jäsenten kodeissa. Elokuva sisältää lisäksi myös arkistomateriaalia.

Yhtyeen mukaan heille on ehdotettu elokuvaprojekteja aikaisemminkin. Nyt aika on kypsä ja ehdotus parempi.

”Aikaisemmat ehdotukset olivat sellaisia, että me tehdään ihan sellainen elokuva kuin te haluatte, ja se on huono lähtökohta”, sanoo Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen.

Ohjaaja Saku Pollari on haastatellut kaikkia yhtyeen jäseniä erikseen päivien ajan.

”Ihan kaikkea ei jaksa muistaa eikä ole soveliastakaan, mutta kaikki se mikä on soveliaaksi katsottu on päätynyt tähän filmiin”, sanoo yhtyeen laulaja Martti Syrjä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat